Quality in Food Services (10cr)
Code: A9467-3008
General information
- Enrollment
- 18.05.2020 - 24.05.2020
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 19.10.2020 - 31.12.2020
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 8 cr
- Virtual proportion
- 2 cr
- RDI proportion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 20
- Degree programmes
- Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
- Teachers
- Leila Jaakkola
- Tuula Kuivanen
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
- Teacher in charge
- Leila Jaakkola
- Scheduling groups
- Ryhmä 2A (Size: 10 . Open UAS : 0.)
- Ryhmä 2B (Size: 10 . Open UAS : 0.)
- Small groups
- Group 2A
- Group 2B
- Study unit
- A9467
Learning outcomes
The student is able to
- produce high-quality customer-oriented services
- act ergonomically and safely in a work community
- act as a member of a multicultural work community interactively and in a working life-oriented manner
Teaching methods
Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta torstaisin, satunnaisesti myös muina viikonpäivinä, ja
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.
Teoria-aiheiden kontaktiopetus ja BarLaurea-oppimisvuorot tapahtuvat vuoroviikoin, joka toinen viikko on teoriaa ja joka toinen BarLaurea.oppimisvuoroja.
Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulevat Canvas-työtilaan A9467/3008 Laatu ravitsemispalveluissa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Canvasissa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa.
Time and location
Opintojakso toteutetaan Leppävaaran kampuksella.
Learning materials and recommended literature
Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat Canvas-työtilassa A9467/3008 Laatu ravitsemispalveluissa.
Harjoitteluvuoroihin liittyvää materiaalia on BarLaurea-työtilassa Canvasissa.
Alternative completion methods of implementation
Ei koske tätä opintojaksoa.
Co-operation with working life and/or RDI
Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa ja tehdään yhteistyötä mm. Löfbergsin kahvipaahtimon kanssa.
Important dates
Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa A0467/3008 Laatu ravitsemispalveluissa. Työtila avautuu ke 21.10.
Opintojakson aloitusinfo on ke 21.10.. klo 9.15 - 12.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa alkavat perehdytykselllä 26.10. ja 27.10.
1. lähiopetuskerta on ke 21.10.
Toteutus päättyy su 20.12..
Forms of internationality
Harjoitteluvuoroissa BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi.
Student workload
BarLaurea-oppimisvuorot 21 x 7 tuntia = 147 tuntia
Lähiopetus 32 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 90 tuntia
Yhteensä 270 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.
Content and scheduling
Sisällön jaksotus on Canvas-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
•toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä.
Further information
Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso 1. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9467/3007 Laatu ravitsemispal-työtilassa Canvasissa.
Evaluation scale
H-5