Skip to main content

Quality in Food Services (10cr)

Code: A9467-3006

General information


Enrollment
25.11.2019 - 01.12.2019
Registration for the implementation has ended.
Timing
18.03.2020 - 31.08.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
8 cr
Virtual proportion
2 cr
RDI proportion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 20
Degree programmes
Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Leila Jaakkola
Tuula Kuivanen
Henry Lybäck
Anikó Lehtinen
Teacher in charge
Leila Jaakkola
Scheduling groups
Ryhmä 2A (Size: 10 . Open UAS : 0.)
Ryhmä 2B (Size: 10 . Open UAS : 0.)
Small groups
Ryhmä 2A
Ryhmä 2B
Study unit
A9467

Learning outcomes

The student is able to
- produce high-quality customer-oriented services
- act ergonomically and safely in a work community
- act as a member of a multicultural work community interactively and in a working life-oriented manner

Teaching methods

Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta torstaisin, satunnaisesti myös muina viikonpäivinä, ja
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.

Teoria-aiheiden kontaktiopetus ja BarLaurea-oppimisvuorot tapahtuvat vuoroviikoin, joka toinen viikko on teoriaa ja joka toinen BarLaurea.oppimisvuoroja.

Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan A9467/3005 Laatu ravitsemispa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Optimassa.

Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.

Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa.

Time and location

Opintojakso toteutetaan Leppävaaran kampuksella.

Learning materials and recommended literature

Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat Optima-työtilassa A9467/3006 Laatu ravitsemispal.

Harjoitteluvuoroihin liittyvää materiaalia on BarLaurea-työtilassa Optimassa.

Alternative completion methods of implementation

Ei koske tätä opintojaksoa.

Co-operation with working life and/or RDI

Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa ja tehdään yhteistyötä mm. Löfbergsin kahvipaahtimon kanssa.

Important dates

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A0467/3006 Laatu ravitsemispalv. Työtila avautuu ke 18.3.
Opintojakson aloitusinfo on ke 18.3.. klo 12.45 - 16.

Harjoitteluvuorot BarLaureassa alkavat perehdytykselllä 23.3. ja 24.3.
1. lähiopetuskerta on ke 18.3.
Toteutus päättyy su 31.5.

Forms of internationality

Harjoitteluvuoroissa BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi.

Student workload

BarLaurea-oppimisvuorot 24 x 7 tuntia = 168 tuntia
Lähiopetus 32 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 70 tuntia
Yhteensä 270 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.

Content and scheduling

Sisällön jaksotus on Optima-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
•toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä.

Further information

Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso 1. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9467/3006 Laatu ravitsemispal-työtilassa Optimassa.

Evaluation scale

H-5

Go back to top of page