Quality in Food Services (10 cr)
Code: A9467-3003
General information
- Enrollment
-
13.05.2019 - 26.05.2019
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
28.08.2019 - 03.11.2019
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 9 cr
- Virtual proportion
- 1 cr
- RDI proportion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Laurea university of applied sciences
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 20
- Degree programmes
- Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
- Teachers
- Leila Jaakkola
- Tuula Kuivanen
- Anikó Lehtinen
- Henry Lybäck
- Teacher in charge
- Leila Jaakkola
- Scheduling groups
- Ryhmä 1A (Size: 10 . Open UAS : 0.)
- Ryhmä 1B (Size: 10 . Open UAS : 0.)
- Small groups
- Ryhmä 1A
- Ryhmä 1B
- Study unit
- A9467
Learning outcomes
The student is able to
- produce high-quality customer-oriented services
- act ergonomically and safely in a work community
- act as a member of a multicultural work community interactively and in a working life-oriented manner
Location and time
Opintojakso toteutetaan Leppävaaran kampuksella.
Materials
Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat Optima-työtilassa A9467/3003Laatu ravitsemispal.
Harjoitteluvuoroihin liittyvää materiaalia on BarLaurea-työtilassa Optimassa.
Teaching methods
Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta torstaisin, satunnaisesti myös muina viikonpäivinä, ja
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.
Teoria-aiheiden kontaktiopetus ja BarLaurea-oppimisvuorot tapahtuvat vuoroviikoin, joka toinen viikko on teoriaa ja joka toinen BarLaurea.oppimisvuoroja.
Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan A9467/3003 Laatu ravitsemispa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Optimassa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa.
Employer connections
Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa ja tehdään yhteistyötä mm. Löfbergsin kahvipaahtimon kanssa.
Exam schedules
Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A0467/3003 Laatu ravitsemispalv. Työtila avautuu ke 28.8.
Opintojakson aloitusinfo on ke 28.8.. klo 12.45 - 16.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa alkavat perehdytykselllä 2.9. ja 3.9.
1. lähiopetuskerta on ke 28.8.
Toteutus päättyy su 3.11.
International connections
Harjoitteluvuoroissa BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi.
Completion alternatives
Ei koske tätä opintojaksoa.
Student workload
BarLaurea-oppimisvuorot 21 x 7 tuntia = 147 tuntia
Lähiopetus 30 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 93 tuntia
Yhteensä 270 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.
Content scheduling
Sisällön jaksotus on Optima-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
•toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä.
Evaluation scale
H-5
Further information
Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso1. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9467/3003 Laatu ravitsemispal-työtilassa Optimassa.