Methods for Research-based Development Work (5 cr)
Code: YY00CA29-3045
General information
- Enrollment
-
19.05.2025 - 25.05.2025
Registration for introductions has not started yet.
- Timing
-
01.08.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual proportion
- 5 cr
- RDI proportion
- 2.5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Campus
- Laurea Virtual Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 80 - 120
- Degree programmes
- Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
- Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus (HTA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
- Liiketalouden koulutus (HLY2), Laurea yhteinen (Finnish)
- Tietojenkäsittelyn koulutus (NTY2), Laurea yhteinen (Finnish)
- Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
- Tietojenkäsittelyn koulutus, kyberturvallisuus (NKA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
- Degree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services (NDV2), Laurea Tikkurila (in Finnish)
- Degree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services (NDY2), Laurea Yhteinen (in Finnish)
- Liiketalouden koulutus, projektijohtaminen (HLBV), Laurea yhteinen
Learning outcomes
The student is able to
- critically assess research-based knowledge in their own field
- select appropriate methods for research-based development work and justify their choices
- collect data as a basis for research-based development work and analyze it
- interpret the results of research-based development work and draw conclusions based on them
- conduct research-based development work in accordance with data protection legislation, good scientific practices, and data management models
- communicate in situations required for research-based development work and to produce a research-oriented text
Location and time
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Materials
Opintototeutuksella käytettävät materiaalit löytyvät Canvas-työtilasta. Canvas-työtila avautuu viimeistään avauswebinaarin yhteydessä.
Teaching methods
Tämä opinto on Canvas-oppimisympäristössä toteutettava verkkototeutus liiketalouden, tietojenkäsittelyn, turvallisuus- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoille. Etusijalla ovat verkko- ja monimuoto-opiskelijat sekä P2P-opiskelijat.
Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Kaksi webinaarikertaa on läsnäolovelvoitteisia (ensimmäinen kontaktikerta ja seminaari, molemmat järjestetään Zoomissa), ks. kohta 'Toteutuksen tärkeät päivämäärät'. Opinnolla on aikataulutettua opetusta ja ohjausta verkossa, joka osittain tallennetaan, ja tallenteet on katsottavissa jälkikäteen Canvasissa. Opinnossa on ryhmätyöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä osaamisen jakamista. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Opintojakson tehtävä tehdään ryhmätyönä. Opinnon ohjaus- ja palautekäytänteet sisältävät opettajan palautetta, vertaispalautteen ja itsearviointia.
Exam schedules
19.8.2025 klo 14-16 Aloituswebinaari, ensimmäinen kontaktikerta (ks. Tutkintosääntö)
26.8.2025 Ryhmäytymisen määräaika
28.10..2025 klo 14-16.30 Seminaari Zoomissa (läsnäolovelvoitteinen, osaamisen jakaminen)
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittaminen opintojaksolla toteutuu kaksivaiheisesti. 1) Opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija. 2) Opiskelijan on ryhmäydyttävä viimeistään 26.8.25 ohjeiden mukaisesti Canvas-työtilassa.
Completion alternatives
Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.
Student workload
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Content scheduling
Opinto keskittyy laadullisiin ja määrällisiin tutkimus- ja kehittämismenetelmiin, aineiston keräämiseen ja analysointiin, tutkimuksen ja kehittämisen etiikkaan ja luotettavuuteen sekä tutkimusviestintään.
Evaluation scale
H-5
Further information
Tämä opinto on Canvas-oppimisympäristössä toteutettava verkkototeutus liiketalouden, tietojenkäsittelyn, turvallisuus- ja palvelualojen opiskelijoille. Etusijalla ovat verkko- ja monimuoto-opiskelijat, sekä P2P-opiskelijat.
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Jos opinnon toteutustapaa on oleellisesti muutettu, hyödyntää opettaja toteutuksen laadun arvioinnissa opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa tai Teamsissa.