Skip to main content

Food Service Processes (10 cr)

Code: ML00BW67-3008

General information


Enrollment
25.11.2024 - 01.12.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
10.03.2025 - 18.05.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
10 cr
RDI proportion
4 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Restaurant and Event Management (PRA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Leila Jaakkola
Tuula Kuivanen
Henry Lybäck
Teacher in charge
Henry Lybäck
Groups
PRA224KN
Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K24, Leppävaara
Study unit
ML00BW67

Learning outcomes

The student is able to:
- plan and implement a customer-oriented, commercially viable service package
- analyse and develop service processes in the food and beverage sector
- provide customer-oriented services in a food services sector environment in practice
- take an interactive and workplace-oriented approach as a member of a multicultural work community

Location and time

10.3.2025.-18.5.2025 BarLaurea LivingLab-oppimisympäristö ja Laurea-ammattikorkeakoulun luokkatilat.

Materials

okinen, P., Laine, H. ja Lampi, R. 2002. Ammattikeittiön laitteet ja työvälineet. WSOY.

Immonen, I., Laaksonen, S., Lattu, L. ym. 2010. Erityisruokavalioiden valmistus ammattikeittiössä. Helsinki: WSOYPro.

Kela ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2016. Toinen, uudistettu painos. Korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositus - Terveyttä ruoasta. https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/159824/Korkeakouluopiskelijoiden_ruokailusuositus_2016_korjattu.pdf?sequence=5

Lampi, R., Laurila, A. & Pekkala, M-L. 2012. Ruokapalvelut työnä. SanomaPro.

Laurent, B. 2006. Päivittäisjohtaminen matkailu- ja ravintola-alalla. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit.

Kaikkonen, A., Mäkynen, T., Tiusanen, M. & Viinikka, E. 2017. Kokkiprokkis. 9. - 10. painos. Helsinki: SanomaPro.

Mykkänen, J. & Ursin, H. 2006. Tarjoilukirja. Restamark.

Taskinen, T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkelin ammattikorkekoulu. A: Tutkimuksia ja raportteja 22. https://laurus.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=ammattikeittiöiden+ruoka?&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=50&searchType=1&page.search.search.button=Hae

Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2014. Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Terveyttä ruoasta! http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/ravitsemussuositukset_2014_fi_web.pdf

Ylikoski, T.2000. Unohtuiko asiakas?. Keuruu:KY-Palvelu.

Työhön perehdyttäminen ja opastus - ennakoivaa työsuojelua, Työturvallisuuskeskus (optiman materiaaleissa)

Kangas,P. 2004. Perehdyttäminen palvelualoilla. Edita. (osin skannattuna optimassa)

Hotellin ja ravintolan työturvallisuus Työturvallisuuskeskus (kirjastossa)

Teaching methods

Opintojakson toteutus koostuu teoriaopetuksen ja käytännön opetuksesta.
Teoriaopetus toteutetaan intensiiviviikkoina A-ryhmä vkolla 11 ja B-ryhmä vkolla 12.BarLaurea käytännön osaamisen alkaa B-ryhmällä vkolla 12 ja A-ryhmällä vkolla 11. Aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan.

BarLaurean käytännön oppimisvuorot toteutetaan BarLaurean ravintolassa pääosin Flow-A´la carte ja catering toiminnassa.
BarLaurean käytännön oppimisvuorot toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee sähköpostitse ilmoittautuneille opiskelijoille sekä BarLaurea-työtilaan Canvaksessa.

BarLaurean käytännön oppimisvuorot ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.

Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaureassa.

Employer connections

Rakentuu BarLaurean toimintaan ja sen yhteistyökumppaneihin.

International connections

BarLaurean oppimisympäristössä on kansainvälisiä opiskelijoita, heidän kanssaan päivittäin tuotamme asiakaslähtöisiä palveluita asiakkaillemme. BarLaureassa opiskelijat pääsevät päivittäin toimimaan englannin kielellä.

Completion alternatives

Ydinosaamista, ei ole valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

10 op = 270 tuntia: BL-vuoroja 24 kpl X 7 tuntia = 168, jää 102 tuntia teoriaopintoihin.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.

Evaluation scale

H-5

Further information

BarLaurea oppimisympäristö on tärkeä osa Laurea-ammattikorkeakoulusta valmistuvien restonomien oppimiskokemuksia.

Go back to top of page