Food Service Processes (10 cr)
Code: ML00BW67-3007
General information
- Enrollment
-
20.05.2024 - 26.05.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
14.10.2024 - 05.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 10 cr
- RDI proportion
- 4 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Restaurant and Event Management (PRA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
- Teachers
- Leila Jaakkola
- Anikó Lehtinen
- Henry Lybäck
- Teacher in charge
- Henry Lybäck
- Groups
-
PRA223SNRavintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S23, Leppävaara
- Study unit
- ML00BW67
Learning outcomes
The student is able to:
- plan and implement a customer-oriented, commercially viable service package
- analyse and develop service processes in the food and beverage sector
- provide customer-oriented services in a food services sector environment in practice
- take an interactive and workplace-oriented approach as a member of a multicultural work community
Location and time
21.10.2024.-5.12.2024 BarLaurea LivingLab-oppimisympäristö ja Laurea-ammattikorkeakoulun luokkatilat.
Materials
okinen, P., Laine, H. ja Lampi, R. 2002. Ammattikeittiön laitteet ja työvälineet. WSOY.
Immonen, I., Laaksonen, S., Lattu, L. ym. 2010. Erityisruokavalioiden valmistus ammattikeittiössä. Helsinki: WSOYPro.
Kela ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2016. Toinen, uudistettu painos. Korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositus - Terveyttä ruoasta. https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/159824/Korkeakouluopiskelijoiden_ruokailusuositus_2016_korjattu.pdf?sequence=5
Lampi, R., Laurila, A. & Pekkala, M-L. 2012. Ruokapalvelut työnä. SanomaPro.
Laurent, B. 2006. Päivittäisjohtaminen matkailu- ja ravintola-alalla. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit.
Kaikkonen, A., Mäkynen, T., Tiusanen, M. & Viinikka, E. 2017. Kokkiprokkis. 9. - 10. painos. Helsinki: SanomaPro.
Mykkänen, J. & Ursin, H. 2006. Tarjoilukirja. Restamark.
Taskinen, T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkelin ammattikorkekoulu. A: Tutkimuksia ja raportteja 22. https://laurus.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=ammattikeittiöiden+ruoka?&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=50&searchType=1&page.search.search.button=Hae
Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2014. Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Terveyttä ruoasta! http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/ravitsemussuositukset_2014_fi_web.pdf
Ylikoski, T.2000. Unohtuiko asiakas?. Keuruu:KY-Palvelu.
Työhön perehdyttäminen ja opastus - ennakoivaa työsuojelua, Työturvallisuuskeskus (optiman materiaaleissa)
Kangas,P. 2004. Perehdyttäminen palvelualoilla. Edita. (osin skannattuna optimassa)
Hotellin ja ravintolan työturvallisuus Työturvallisuuskeskus (kirjastossa)
Teaching methods
Opintojakson toteutus koostuu teoriaopetuksen ja käytännön opetuksesta.
Teoriaopetus toteutetaan intensiiviviikkoina A-ryhmä vkolla 42 ja B-ryhmä vkolla 43. Aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan.
BarLaurean käytännön oppimisvuorot toteutetaan BarLaurean ravintolassa pääosin Flow-A´la carte ja catering toiminnassa. A-ryhmä viikot 43, 45, 46, 47, ja 48 ja B-ryhmä viikot 42, 44, 46, 47 ja 48.
BarLaurean käytännön oppimisvuorot toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee sähköpostitse ilmoittautuneille opiskelijoille sekä BarLaurea-työtilaan Canvaksessa.
BarLaurean käytännön oppimisvuorot ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaureassa.
Employer connections
Rakentuu BarLaurean toimintaan ja sen yhteistyökumppaneihin.
International connections
BarLaurean oppimisympäristössä on kansainvälisiä opiskelijoita, heidän kanssaan päivittäin tuotamme asiakaslähtöisiä palveluita asiakkaillemme. BarLaureassa opiskelijat pääsevät päivittäin toimimaan englannin kielellä.
Completion alternatives
Ydinosaamista, ei ole valinnaisia suoritustapoja.
Student workload
10 op = 270 tuntia: BL-vuoroja 26 kpl X 7 tuntia = 182, jää 88 tuntia teoriaopintoihin.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.
Evaluation scale
H-5
Further information
BarLaurea oppimisympäristö on tärkeä osa Laurea-ammattikorkeakoulusta valmistuvien restonomien oppimiskokemuksia.