Cosmetics Laboratory (5 cr)
Code: TO00BW47-3001
General information
- Enrollment
-
27.11.2023 - 03.12.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
03.01.2024 - 26.02.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- RDI proportion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Tikkurila
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 24
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Learning outcomes
The student is able to
- produce some typical cosmetics products
- assess the effectiveness of the cosmetics products he/she has made and draw up a list of ingredients for the cosmetics packaging
- acquire information on the scientific theoretical background and safety of ingredients in cosmetics products
- use information and communication technology in reporting
Materials
Reseptit ja työturvallisuusohjeet löytyvät Canvas-työtilasta. Tarvittava muu kirjallisuus löytyy parhaiten http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala sivuilta. Lisäksi voi hyödyntää esim. aiempien opintojaksojen materiaaleja.
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Employer connections
Laboratoriossa hyödynnetään työelämäkumppanien formuloita ja raaka-aineita. Lisäksi opintojakso on kytketty osaksi FarKos-hanketta.
Exam schedules
Opintojakson Canvas-työtila aukeaa jo 3.1. ennakkotehtävää varten.
Ensimmäisellä kontaktilla 10.1. tulee olla ennakkotehtävä ja laboratorion turvallisuustentti tehtynä ja palautettuna.
Laboratoriokontakteilla on pakollinen läsnäolo. Laboratoriokontaktit erota lukujärjestyksestä siitä, että ne on merkitty Tikkurilan luokkaan B201.
Opettaja jakaa opiskelijat ilmoittautumisen jälkeen kolmeen ryhmään. Jokainen on laboratoriossa 1,5 päivää, ensin 1/2 päivää ja sitten yhden kokonaisen päivän.
Laboratoriossa työskennellään pareittain.
Completion alternatives
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
[Jätä yllä oleva teksti paikoilleen ja lisää tähän tarvittaessa esim. hankitun osaamisen hyödyntämisen mahdollisuuksista sekä muista vaihtoehtoisista suoritustavoista opintototeutuksellasi.]
Student workload
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä eli opintojakson suorittaminen vaatii noin 133 tuntia opiskelijan työtä.
Opintojakso sisältää kontaktien lisäksi itsenäisesti tai ryhmänä tehtävää työtä.
Content scheduling
Opintojaksolla kerrataan kokeellisten töiden avulla emulsioden muodostumista, emulgaattorien tarvetta, pinta-aktiivisten aineiden toimintaa, liuoksen ja emulsion eroja. Lisäksi tutkitaan geeliytymisen teoriaa.
Kukin opiskelija on laboratoriossa kolme puolikasta päivää (tai yhden koko päivän ja yhden 1/2 päivän). Laboratoriossa valmistetaan yhteensä 6 tuotetta. Työskentelystä tehdään kirjallinen raportti yhdessä parin kanssa.
Evaluation scale
H-5
Qualifications
Requires knowledge on the chemistry and raw materials of cosmetics which will be gained in the core competence studies of the bachelor degree in Beauty and Cosmetics.
Further information
Tämä toteutus on ensisijaisesti suunnattu kosmetiikka- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoille ja siellä PKV222SN ryhmälle.
Koska opintojaksoon kuuluu laboratorio-opetusta, tulee opiskelijalla olla riittävät kemian taidot. Lisäksi laboratorion turvallisuustentti pitää olla hyväksytysti suoritettu ennen laboratorio-osuutta. Ole tarvittaessa yhteydessä vastuuopettajaan.
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa .