Skip to main content

Swedish in Social Services (5 cr)

Code: SS00BY90-3005

General information


Enrollment
25.11.2024 - 01.12.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
24.02.2025 - 31.05.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
1 cr
Virtual proportion
4 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
20 Sosiaali- ja terveysala
Campus
Laurea Lohja
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Sosionomikoulutus (SSF2), Laurea Lohja (Finnish)
Teachers
Susan Gustafsson
Teacher in charge
Susan Gustafsson
Groups
SSF224SA
Sosionomikoulutus, monimuotototeutus, S24, Lohja
Study unit
SS00BY90

Learning outcomes

The student is able to
- communicate in oral and written Swedish in work life situations in their own sector at least at proficiency level B1 of the Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) and at the level required under section 7 of the Government Decree on Universities of Applied Sciences (1129/2014)
- tell about studies and work experience in social services, discuss the situations of different target groups and meet clients in a variety of different situations in social services
- use the key Swedish-language social services terminology used by professionals
- develop their interaction, communication, information search and reporting skills in Swedish in professional situations in the social services sector
- develop their professional language skills by using different types of learning techniques and tools

Location and time

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Materials

Opinnon materiaali löytyy Canvas-oppimisalustalta, johon saat pääsyn viimeistään opinnon alkaessa.

Teaching methods

The implementation plan is available in Finnish.

Exam schedules

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä opetuskerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.

Opintojaksoon liittyy kirjallisia ja suullisia palautustehtävää sekä lisäksi itsenäiseen harjoitteluun Canvastehtäviä. Palautustehtävien deadlinet löytyvät Canvas-työtilasta. Jotta opiskelijalla on oikeus osallistua kirjalliseen tenttiin, pitää kaikki pakolliset palautustehtävät olla palautettu ja hyväksytty ennen tenttiä. Tarkemmat tiedot opintojakson Canvas-työtilassa.

Varsinaisten tenttipäivien lisäksi opiskelijalla on käytettävissään kirjallisen tentin suorittamiseen arviointia seuraavat kaksi uusintatenttikertaa. Suullisen tentin uusimisesta sovitaan erikseen opettajan kanssa.

International connections

Opinnolla tutustutaan työelämään ja –kulttuureihin Pohjoismaissa.

Completion alternatives

Tutkintosäännön (2024) mukaan " opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Jos opiskelijalla on aiempia korkea-asteen ammattikielen opintoja eri alalta, hänellä on oikeus suorittaa opinto hyväksiluvun täydennyksellä.

Katso lisätietoa opiskelijaintrasta: https://laureauas.sharepoint.com/:u:/r/sites/studentFin_opintojensuunnittelu/SitePages/Kielten-ja-viestinn%C3%A4n-alakohtaiset-t%C3%A4ydennykset-ja-n%C3%A4yt%C3%B6t---vastuuhenkil%C3%B6t.aspx?csf=1&web=1&e=19N8tT

Student workload

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

- Kurssi on 5 opintopistettä, työmäärältään 5 x 27 h = 135 h sisältäen luennot ja tentit.
- Huomioi, että itseopiskelun osuus on suuri.
- Kuormittavuutta voi helpottaa aloittamalla itseopiskelun jo ennen kurssia. Lue ja kuuntele esim. uutisia tai ajankohtaisia aiheita, kertaa myös kielioppia jne.
(katso myös Lisätiedot opiskelijalle).

Content scheduling

- Opiskelusta ja työkokemuksesta kertominen
- Sosiaalialan työt
- Varhaiskasvatus
- Perhetyö, lastensuojelu
- Nuoret
- Ikäihmiset
- Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta, Kela
- Syrjäytyminen (mm. asunnottomuus, päihderiippuvuus, peliriippuvuus)
- Toiminnanalentumat

-Lisäksi harjoittelemme työelämän yleisiä viestintätaitoja, kuten asiakaspalvelutilanteita, puhelindialogeja ym. suullista ja kirjallista viestintää. Teemat ja sisällöt tarkemmin kuvattu Canvasissa.

Jokin teema saatetaan jättää pois ja keskittyä toisiin teemoihin syvemmin. Tästä sovitaan ryhmän kanssa opintojakson ensimmäisellä opetuskerralla.

Evaluation scale

H-5

Further information

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Sinun tulee suorittaa ruotsin kielen tasotesti ennen ilmoittautumista opinnolle. Hylätyn tasotestin jälkeen suositellaan suorittamaan Valmentava ruotsi –opinto, tai hankkimaan vastaava osaaminen muulla tavoin.

Lisätietoa intrasta: https://laureauas.sharepoint.com/:u:/r/sites/studentFin_tarjontajailmoittautuminenopintoihin/SitePages/Valmentavat-kielten-opinnot.aspx?csf=1&web=1&e=zTb8VM

Tarkemmin:

Edeltävät opinnot/osaamisen taso ennen kurssin alkua: ruotsinkielen perusteet oltava hallussa ennen tämän kurssin aloitusta. Tällä toteutuksella ei kerrata kielioppia, vaan harjoitellaan työelämän kielitaitoja ja viestintätilanteita.
Ennakkoedellytys: hyväksytty ruotsin lähtötasotesti, tai suoritettu valmentava opintojakso (tai samanaikainen osallistuminen valmentavalle opintojaksolle) tai vastaava opintojen aikana muualla hankittu osaaminen (vähintään A2-taso).
Ellet saa tai voi osallistua Valmentava ruotsi-toteutukselle, mutta koet tarvetta kerrata ruotsin kielen perusteita, voit harjoitella itsenäisesti Träna svenska itseopiskelukertausalustalla Canvasissa. Träna svenska Canvas-työtilan itsekirjautumiskoodi: https://canvas.laurea.fi/enroll/7WX8HG

Go back to top of page