Skip to main content

Evaluating Rehabilitation Needs and Planning Rehabilitation in Practice (10 cr)

Code: SL00BX93-3001

General information


Enrollment
20.05.2024 - 26.05.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
21.10.2024 - 06.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
10 cr
RDI proportion
10 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Laurea Otaniemi
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Kuntoutuksen ohjaajan koulutus (SLG2), Laurea Otaniemi (Finnish)
Teachers
Miska Mustonen
Valpuri Seikkula
Elina Jääskeläinen
Johanna Stepanoff
Mikko Harju
Teacher in charge
Mikko Harju
Groups
SLG223SA
Kuntoutuksen ohjaajan koulutus, monimuotototeutus, S23, Otaniemi
Study unit
SL00BX93

Learning outcomes

The student is able to
- evaluate the rehabilitee’s work capacity, functioning and well-being, utilising existing theoretical knowledge and reliable methods for evaluating work capacity, functioning and well-being
- set GAS goals for rehabilitation together with the rehabilitee
- prepare a rehabilitation plan together with the rehabilitee and experts from different fields and document it using professional concepts and following the instructions of the work placement
- observe the rehabilitee’s operating environments and find ways to modify them
- draw on research evidence and recommendations concerning rehabilitation and apply them in their activities.

Materials

Hyödynnä näyttöön perustuvaa informaatiota ja tutkittua tietoa soveltavan osaamisesi kehittämisessä sekä harjoittelutehtävässä, esimerkiksi Laurea:n LibGuides ja kirjaston palveluja hyödyntämällä.

Teaching methods

The implementation plan is available in Finnish.

Employer connections

Harjoittelun ohjaus tapahtuu samalla tavalla kuin muissakin 10 op:n pakollisten opintojen harjoittelujaksoissa.Tarkemmat tiedot harjoitteluiden ohjauksista löytyy Canvaksesta.

Työelämänkehittäminen mahdollistetaan yhteisellä tavoitteen- ja tehtävien asettamisella sekä niiden kehittävällä arvioinnilla.

Exam schedules

Harjoittelun suositusajankohdan näet pakista. Lukujärjestyksessä harjoittelu on ajoitettu syyslukukaudelle -24 vk 43-49 välisenä aikana. Harjoittelun tavoitteet tulee palauttaa Canvasiin ensimmäisen harjoitteluviikon jälkeen. Harjoittelun tehtävä tulee palauttaa alkuperäisen arviointilomakkeen sekä harjoittelun työaikaa mitanneen passin kanssa arviointikeskustelua varten viikko harjoittelun päättymisen jälkeen Canvasiin.

International connections

Tätä harjoittelua ei suositella suoritettavaksi kv-vaihdossa GAS-menetelmäopintojen käytännön harjoittelun vuoksi.

Completion alternatives

Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa.

Osaamisen näyttö kuntoutuksen ohjaaja (AMK)-koulutuksessa

Osaamisen näytöllä voit osoittaa esim. työssä, työpaikan järjestämässä koulutuksessa, järjestötoiminnassa tai harrastuksissa syntynyttä osaamista. Osaamisen näytöllä voit osoittaa tutkintosi tavoitteiden mukaista osaamistasi riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaamisesi olet hankkinut. Keskeistä prosessissa on, että tunnistat omaa osaamistasi konkreettisesti sanoittaen ja vertaat sitä opetussuunnitelmasi osaamistavoitteisiin. Osaamisen näytöstä voit kysyä ensisijaisesti omalta opettajatutoriltasi.
Huomioithan, että sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan koulutuksissa osaamisen tunnustamiseen liittyy erityis-piirteitä lainsäädännöllisistä seikoista johtuen.

Osaamisen näyttöä edeltää osaamisanalyysin tekeminen: ks. Ohje osaamisanalyysin tekemiseen.
Jos osaamisesi vastaa opintojakson osaamistavoitteita osittain: ks. Osittaisen osaamisen tunnustaminen.
Osaamisen näyttö harjoittelun osalta on mahdollista, jos osaamisesi vastaa harjoittelun tavoitteita.

Osaamisen näyttösi arvioidaan ja jos osaamisesi on opetussuunnitelmasi osaamistavoitteiden mukaista, se tun-nustetaan viemällä arviointi opintosuoritusrekisteriisi. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Näytöllä osoit-tamasi osaaminen kerryttää opintopisteitäsi normaalisti.

Toimi osaamisen näytössä näin:
Prosessi käynnistyy sinun aloitteestasi. Ole osaamisen näyttöön liittyvissä kysymyksissä yhteydessä omaan ope-ttajatuutoriisi. Sovi prosessin aloituksesta ja osaamisanalyysisi laatimisesta.
Vertaa osaamistasi suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja Laurean arviointikehikkoon Opintosuorituk-set ja arviointi - Arviointikriteerit amk.pdf - Kaikki asiakirjat (sharepoint.com)
Kuvaa missä tehtävässä olet osaamista kerryttänyt, tehtäviesi sisällöt, sekä toimintaympäristö.
Reflektoi omaa osaamistasi ja sen kehittymistä suhteessa opintojakson kaikkiin osaamistavoitteisiin.
Liitä tarvittaessa sovitut kopiot tutkinto-, työ-, ym. tarvittavista dokumenteista näyttöösi.
Näyttö voi koostua haastattelusta, suullisesta keskustelusta, kirjallisesta osaamisen reflektiosta, portfoliosta, työnäytteestä tai muista dokumenteista.
Muut näytöt vastaanottavat opintojakson vastuuopettaja ja opettajatuutori. He vievät suoritusmerkinnän re-kisteriisi.

Osaamisen näyttö harjoitteluiden osalta:
Prosessi etenee samankaltaisesti kuin osaamisen näytön osalta opintojaksoilla. Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen tehdään aina yksilöllisesti. Harjoittelun näytön vastaanottavat harjoittelun koordinaattori ja opettajatuutori. He vievät suoritusmerkinnän rekisteriisi.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Student workload

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Harjoittelun viikkotyöaika on 40h/vko, josta 5 h/vko omaa aikaan ja paikkaan sitomatonta tiedonhankintatyötä.

Harjoittelun poissaolokäytänteet: Kaikki 2 päivää ylittävät poissaolot korvataan käytännön harjoittelulla joko tekemällä pidempiä työpäiviä tai pidentämällä harjoittelujaksoa.

Content scheduling

Osaamistavoitteet:

Opiskelija osaa

arvioida kuntoutujan työ- ja toimintakykyä sekä hyvinvointia hyödyntäen olemassa olevaa teoreettista tietoa ja luotettavia työ- ja toimintakyvyn sekä hyvinvoinnin arviointimenetelmiä
laatia yhdessä kuntoutujan kanssa kuntoutumisen GAS-tavoitteet
laatia kuntoutussuunnitelman yhdessä kuntoutujan ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa sekä osaa dokumentoida sen ammattikäsitteitä ja harjoittelupaikan ohjeita noudattaen
havainnoida kuntoutujan toimintaympäristöjä ja löytää keinoja niiden muokkaamiseen
hyödyntää kuntoutuksen tutkimusnäyttöä ja suosituksia sekä soveltaa niitä toiminnassaan.

Evaluation scale

Approved/Failed

Qualifications

The study unit Evaluating Clients’ Need for Rehabilitation or equivalent competence.

Further information

Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.

Edeltävä osaaminen:
Opintojakso Asiakkaan kuntoutustarpeen arviointi tai vastaava osaaminen

Go back to top of page