Skip to main content

Shelf-life of Cosmetics (5 cr)

Code: PK00BW43-3002

General information


Enrollment
20.05.2024 - 26.05.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
28.08.2024 - 15.11.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual proportion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Campus
Laurea Virtual Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
Teachers
Teija Hyppönen-Paloheimo
Mila Andersén
Teacher in charge
Mila Andersén
Groups
PKV223SA
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus, verkko-opinnot, S23, Tikkurila
Study unit
PK00BW43

Learning outcomes

The student is able to
- justify the significance of microbiology in the manufacture, preservation and use of cosmetics and identify the risks of deficient hygiene in the operating environments of the cosmetics sector thereby knowing how to prevent those risks
- recognise key ingredients that have an effect on the microbiological or chemical self life of a cosmetics product in the list of ingredients: preservatives and antioxidants
- describe the operating principles of ingredients that have an effect on shelf life

Location and time

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Materials

Materiaali ja linkit opintojakson sisältöön löytyvät Canvas-työtilasta. Lisää kannattaa etsiä esim.
http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivuston kautta.

Teaching methods

The implementation plan is available in Finnish.

Employer connections

Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä tai TKI-hankkeeseen liittyviä tehtäviä.

Exam schedules

Opintojakso alkaa 28.8. ja tentti suoritetaan verkossa mikrobiologian osalta viikolla 39 ja kosmetiikan säilyvyyden ja säilöntäaineiden osalta viikolla 44. (Opiskelija voi suorittaa tentit annetulla aikavälillä itselleen sopivana ajankohtana. Suorituksella on aikaraja.)
Uusintatenttien päivämäärät ja tehtävien aikataulutuksen löydät Canvas-työtilasta.
Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista!

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä verkkotapaamisessa tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija. Ensimmäinen kontaktikerta on 28.8.

International connections

Opintojaksolla ei ole KV-yhteistyötä.

Completion alternatives

Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu".

Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Student workload

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä eli opintojakson suorittaminen vaatii noin 133 tuntia opiskelijan työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Content scheduling

Opintojaksolla käsitellään kosmetiikan mikrobiologista ja kemiallista säilyvyyttä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa erilaisilla säilyvyyttä lisäävillä aineosilla kuten säilöntäaineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi käydään läpi erilaisia säilyvyyteen vaikuttavien aineiden toimintaperiaatteita. Opinto aloitetaan mikrobiologian osuudesta. Tässä perehdytään itsenäisesti mikrobeihin ja niiden hyötyihin sekä haittoihin. Tämän jälkeen syvennytään käsittelemään kosmetiikan säilyvyyteen vaikuttavia asioita.

Evaluation scale

H-5

Further information

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

Go back to top of page