The Composition and Functions of a Cosmetics Product (5 cr)
Code: PK00BW39-3001
General information
- Enrollment
-
27.11.2023 - 03.12.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
05.03.2024 - 07.06.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 2 cr
- Virtual proportion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Tikkurila
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
- Teachers
- Teija Hyppönen-Paloheimo
- Teacher in charge
- Teija Hyppönen-Paloheimo
- Groups
-
PKV223KAMKauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus, monimuotototeutus, K23, Tikkurila
- Study unit
- PK00BW39
Learning outcomes
The student is able to
- name the most common ingredients in the list of ingredients for a cosmetics product and describe their most essential functions
- describe the link between the properties of a cosmetics product and the chemical consistency of the ingredients
-collect information about the ingredients of a cosmetics product and compile it into information suitable for the consumer
Materials
Materiaali ja linkit opintojakson sisältöön löytyvät Canvas-työtilasta. Opiskelun tueksi tulee etsiä lisää materiaaleja eri aihealueisiin esim. http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivuston kautta.
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Employer connections
Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä tai TKI-hankkeeseen liittyviä tehtäviä.
Exam schedules
Opintojakso alkaa 5.3.2024 ja viimeinen kontaktikerta on 28.5.2024.
Tehtävien aikataulutus löytyy Canvas-työtilasta, kun opinto on alkanut.
Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista!.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
International connections
Opintojaksolle ei ole liitetty KV-toimintaa.
Completion alternatives
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Student workload
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Opintojakson laajuus on 5 op, mikä tarkoittaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Vain osa tästä työstä kuluu kontakteissa. Opintojakso sisältää opetuksen lisäksi muuta itsenäisesti tehtävää työtä.
Content scheduling
Opintojaksolla perehdytään kosmetiikkatuotteiden koostumukseen ja kosmetiikkatuotteissa yleisimmin käytettävien raaka-aineiden funktioihin ( kosteuttavat aineet, hoitavat ja pehmentävät aineet, auringonsuoja-aineet, tuoksut, silikoniyhdisteet). Lisäksi käydään läpi kosmetiikkatuotteen toimintaa ja imeytymistä iholla ja hiuksissa raaka-aineen ja ihon sekä hiusten välinen kemiallinen ja biologinen vuorovaikutus huomioiden.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvas-työtilassa.