Skip to main content

Food and Food Services Safety (5 cr)

Code: R0382-3006

General information


Enrollment
22.05.2023 - 21.09.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
25.09.2023 - 27.11.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual proportion
5 cr
RDI proportion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Campus
Laurea Virtual Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Teachers
Mervi Niemelä
Teacher in charge
Mervi Niemelä
Scheduling groups
Avoin AMK 1 (Size: 10 . Open UAS : 10.)
Tutkinto-opiskelija tai polkuopiskelija (Size: 0 . Open UAS : 0.)
Small groups
Avoin AMK 1
Tutkinto-opiskelija tai polkuopiskelija
Study unit
R0382

Learning outcomes

The student is able to
- apply knowledge of legislation related to food and food services
- describe the effects of microbiological, chemical and other risks related to food production
- amend corrective actions to company's quality control system and processes

Materials

Häikiö, I. 2003. Elintarvikemikrobiologia. Helsinki, WSOY

Ijäs, T. & Saloniemi, M. 2016. Hallitse elintarvikehygienia. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki.

Rahkio, M. & Siitonen, A. 2004. Ruokaturvallisuuden käsikirja. Helsinki: Art Hous

Kirjallisuus ilmoitataan tarkemmin opintojakson aikana.

Teaching methods

The implementation plan is available in Finnish.

Employer connections

Opiskelija voi hyödyntää esseen kirjoittamisessa aiheeseen soveltuvia omia työelämäkontakteja.

Exam schedules

Opintojakso alkaa 25.9.2023 ja tällöin klo 8.00 avautuu Canvas-työtila.
Opintojakso päättyy 27.11.2023.

International connections

-

Completion alternatives

-

Student workload

Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio on tunteina

1.) Käsitteenmäärittely- tehtävä, 9h
2.) Moduulien pienemmät tehtävät (1teht./moduuli, yht 5tehtävää), 25h
3.) Essee- tehtävä, 80h
Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 20h

Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on 134 tuntia.

Content scheduling

Opintojakso etenee moduleittain, Canvas-työtilassa olevan aikataulun mukaan.

Opintojakso koostuu viidestä moduulista
1.) Elintarvikealat
2.) Lainsäädäntö
3.) Elintarvikeketjun riskit
4.) Elintarvikeväärennökset
5.) Kyberturvallisuus elintarvike- ja ravitsemisalalla

Evaluation scale

H-5

Qualifications

Competence in food service and hygiene included in the compulsory studies of the Bachelor's degree in Hospitality Management program, or equivalent competence.

Further information

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”

Go back to top of page