Introduction to Evidence-based Nursing (3 cr)
Code: SH00BS76-3030
General information
- Enrollment
-
22.05.2023 - 28.05.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
24.08.2023 - 31.12.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 3 cr
- Local portion
- 1 cr
- Virtual proportion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Porvoo
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Sairaanhoitajakoulutus (SHP2), Laurea Porvoo (Finnish)
- Teachers
- Tiina Himmelroos
- Monika Cseh
- Anja Mertanen
- Teacher in charge
- Tiina Himmelroos
- Groups
-
SHP223SASairaanhoitajakoulutus, monimuotototeutus, S23, Porvoo
- Study unit
- SH00BS76
Learning outcomes
The student is able to
- define the meaning of evidence-based information and how it is produced, summarised and distributed
- describe the nurse's/public health nurse's role in evidence-based care and commit to implementing it
- describe the significance of different types of information in client contacts and evidence-based nursing in health care services
- search for information from the most common health science databases
- critically assess different sources of information and the reliability of the material
- read and utilise research data
- understand the basic Information related to copyright and reference sources
- apply the basics of reporting and scientific writing
- present information in different ways, taking the target group and its needs into account
- acquire basic presentation skills and use them in practise
- have a positive attitude towards research and evidence-based nursing
- discuss the significance of human rights, values of nursing, ethical principles and instructions in nursing and his / her own work
- recognise the existence of ethical conflicts and propose justified solutions to them
Materials
Materiaalit näet Canvaksesta.
Teaching methods
Monimuotototeutus:
Opintojakso sisältää opintoja näyttöön perustuvan hoitotyön, viestinnän ja hoitotyön etiikan alueilta. Aiheisiin liittyen on toteutuksella arvioitavia tehtäviä ja testejä. Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta sekä kampuksella että etänä (zoom). Etäopetusta ei tallenneta. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.
Viestintä tapahtuu pääasiassa Canvaksen keskustelualueen kautta.
Lukukauden lopussa on valtakunnallinen tietotesti.
Exam schedules
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Laurean tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019)."
Completion alternatives
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Student workload
Opintojakso on laajuudeltaan 3op.
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Opintojakso on 3 opintopisteen laajuinen, joka tarkoittaa opiskelijalle laskennallisesti 81 opiskeluun käytettyä tuntia, joten kalenteriin kannattaa myös ajatuksella suunnitella aikataulua tehtävien tekemiseen.
Content scheduling
Näyttöön perustuvan toiminnan osiossa käydään läpi näyttöön perustuvaa tietoa ja opiskellaan sen etsimistä ja hyödyntämistä.
Hoitotyön etiikan osiossa omaksutaan hoitotyötä ohjaavat eettiset periaatteet ja harjoitellaan eettisen ongelman ratkaisua. Lisäksi keskustellaan hoitotyön eettisyyteen liittyvistä osa-alueista, mm. kollegiaalisuus, ammattieettiset ohjeistukset jne.
Viestinnän osiossa perehdytään mm. tieteelliseen kirjoittamiseen. Palautettavia tehtäviä ovat testit ja essee. Testit ja tehtäväannot ovat canvasin työtilassa. Ennen ensimmäistä viestinnän tuntia perehdy esseen tehtäväantoon ja lue ennakkotehtävän teksti huolella.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Jos opinnon toteutustapaa on oleellisesti muutettu, hyödyntää opettaja toteutuksen laadun arvioinnissa opetuksen laatukriteereitä.