Exerting Influence in the Social Care Sector (5 cr)
Code: R0019-3042
General information
- Enrollment
-
22.05.2023 - 28.05.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
14.08.2023 - 30.11.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual proportion
- 5 cr
- RDI proportion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Campus
- Laurea Virtual Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 40 - 60
- Degree programmes
- Sosionomikoulutus (SSG2), Laurea Otaniemi (Finnish)
- Teachers
- Katri Kärkkäinen
- Eeva-Kaisa Kinnunen
- Teacher in charge
- Katri Kärkkäinen
- Groups
-
SSD223KASosionomikoulutus, verkko-opinnot, K23, Verkkokampus
- Study unit
- R0019
Learning outcomes
The student is able to
- identify and apply various methods for promoting inclusion.
- utilise various techniques for exerting influence in society.
- act in cooperation with clients and other actors to develop inclusion
Materials
Tieto sopivasta oppimateriaalista löytyy opintojakson Canvas-työtilasta. Tavoite on, että opiskelija harjoittelee myös omia tiedonhakutaitoja mm. Finnassa.
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Employer connections
Opintojakso toteutetaan yhteistyössä EuSafe-hankkeen kanssa. Voit tutustua hankkeeseen: https://eusafe.fa.uni-lj.si/
Exam schedules
Opiskelija vahvistaa osallistumisensa opintojaksolle tekemällä ENNAKKOTEHTÄVÄN. Opintojakson oppimisympäristö Canvas aukeaa n. 2 viikkoa ennen orientaatiotapaamista.
Orientaatio on kaikille pakollinen. Ellei opiskelija pääse osallistumaan orientaatioon, orientaatio kuunnellaan jälkikäteen tallenteelta. Orientaatioon osallistumisesta ei tarvitse erikseen ilmoittaa opettajalle.
Hankeyhteistyöhön kuuluu läsnäoloa vaativaa työskentelyä. Läsnäolovelvolliset tapaamiset löytyvät opintojakson aikataulusta. Muutoin opinnon opetusmateriaalin voi opiskella omatahtisesti.
Opintojakson ajankohdat löytyvät kalenterista ja Canvas-työtilasta.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
International connections
EuSafe hanke on kansainvälinen hanke. Opiskelijan on mahdollista osallistua kansainvälisiin/kieliopintoihin hankeyhteistyössä. Jos olet kiinnostunut kansainvälisistä/kieliopinnoista, ole yhteydessä vastuuopettajaan.
Completion alternatives
Jos sinulla on aiempaa opinnon tavoitteiden mukaista osaamista ja haluat sopia osaamisen näytön, ole yhteydessä vastuuopettajaan ennen opinnon orientaatiota.
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä.” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Student workload
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Opintojakson työmäärä on keskimäärin 135 tuntia. Ajankäyttö jakautuu webinaarien, ryhmätöiden ja itsenäisen opiskelun sekä hankeyhteistyön kesken.
Content scheduling
Opintojaksolla opiskelija tutustuu yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja osallisuuden lisäämisen keinoihin. Lisäksi opiskelija tekee yhteistyötä asiakasryhmien ja hanketoimijoiden kanssa.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.