Skip to main content

Quality in Food Services (10 cr)

Code: A9467-3014

General information


Enrollment
23.05.2022 - 29.05.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
19.10.2022 - 31.12.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
9 cr
Virtual proportion
1 cr
RDI proportion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Leila Jaakkola
Tuula Kuivanen
Anikó Lehtinen
Henry Lybäck
Teacher in charge
Leila Jaakkola
Scheduling groups
Pienryhmä 2A (Size: 10 . Open UAS : 0.)
Pienryhmä 2B (Size: 10 . Open UAS : 0.)
Groups
MSA222SN
Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, päivätoteutus, S22, Leppävaara
Small groups
Pienryhmä 2A
Pienryhmä 2B
Study unit
A9467

Learning outcomes

The student is able to
- produce high-quality customer-oriented services
- act ergonomically and safely in a work community
- act as a member of a multicultural work community interactively and in a working life-oriented manner

Materials

Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat Canvas-työtilassa A9467/3014 Laatu ravitsemispalveluissa.

Harjoitteluvuoroihin liittyvää materiaalia on BarLaurea-työtilassa Canvasissa.

Teaching methods

Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta torstaisin, satunnaisesti myös muina viikonpäivinä, ja
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.

Teoria-aiheiden kontaktiopetus ja BarLaurea-oppimisvuorot tapahtuvat vuoroviikoin, joka toinen viikko on teoriaa ja joka toinen BarLaurea.oppimisvuoroja.

Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulevat Canvas-työtilaan A9467/3014 Laatu ravitsemispalveluissa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Canvasissa.

Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia. Kaikki BarLaurea-vuorot ja kontaktiopetuksen tehtävät on tehtävä hyväksytysti arvioituna ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.

Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa.

Employer connections

Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa ja tehdään yhteistyötä mm. Löfbergsin kahvipaahtimon kanssa.

Exam schedules

Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa A0467/3014 Laatu ravitsemispalveluissa. Työtila avautuu ke 19.10.

Opintojakson aloitusinfo on ke 19.10.. klo 9.15 - 11.45.

Harjoitteluvuorot BarLaureassa alkavat perehdytykselllä ma 24.10. ja ti 25.10.

International connections

Harjoitteluvuoroissa BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi.

Completion alternatives

Ei koske tätä opintojaksoa.

Student workload

BarLaurea-oppimisvuorot 21 x 7 tuntia = 147 tuntia
Lähiopetus 32 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 90 tuntia
Yhteensä 270 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.

Content scheduling

Sisällön jaksotus on Canvas-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
•toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä.

Evaluation scale

H-5

Further information

Huomioi seuraavat asiat toteutuksella:
- Varmistat opiskelupaikkasi toteutuksella osallistumalla kurssin aloituskerralle ke 19.10. tai ilmoittamalla etukäteen poissaolosta Leila Jaakkolalle, leila.jaakkola@laurea.fi. Kaikille lähiopetuskerroille ja työpajoihin osallistuminen on suositeltavaa.
- BarLaureassa opiskelu tapahtuu vastuullisesti ryhmässä ja ryhmän jäsenenä; vuoroista poissaolemisesta tulee aina etukäteen ilmoittaa ravintolapäällikölle.
-Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia. Kaikki BarLaurea-vuorot ja kontaktiopetuksen tehtävät on tehtävä hyväksytysti arvioituna ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.

Go back to top of page