Operating Environment in a Service Company (5 cr)
Code: A9129-3009
General information
- Enrollment
-
23.11.2020 - 29.11.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
31.03.2021 - 23.05.2021
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 4 cr
- Virtual proportion
- 1 cr
- RDI proportion
- 4 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 20
- Degree programmes
- Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Learning outcomes
The student is able to
- interpret the operating environment of the hospitality sector and identify the changes in it
- recognize value chains and value networks
Location and time
Opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena Zoomissa.
Materials
Marttonen, S. & Parkko, J. 2009. Yrityksen ulkoisen toimintaympäristön arviointi. Kandidaatin työ. Lappeenrannan teknillinen yliopisto. https://doria.fi/bitstream/handle/10024/45022/nbnfi-fe200905071426.pdf?sequence=3
Jänkälä, S. 2016a. Ravitsemistoiminta. Toimialaraportit 1/2016. Työ- ja elinkeinoministeriö. http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/79841/1_2016_TOIMIALARAPORTTI_ravitsemistoiminta.pdf.
Jänkälä, S. 2016b. Matkailun ohjelmapalvelut. Toimialaraportit 4/2016. Työ- ja elinkeinoministeriö. http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/79842/Matkailun_ohjelmapalvelut_2016.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Jänkälä, S. 2019. Matkailun toimialaraportti. Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 2019:3. Työ- ja elinkeinoministeriö. http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/161292/TEM_3_2019_Matkailun_toimialaraportti.pdf
Viitala R. ja Jylhä E. 2013. Liiketoimintaosaaminen - Menestyvän yritystoiminnan perusta. Porvoo: Bookwell. Myös e-kirjana!
Muu oppimateriaali ilmoitetaan tehtävien yhteydessä opintojakson työtilassa Canvasissa.
Teaching methods
TOTEUTUS ON KOKONAAN VERKOSSA JA KAIKKI TAPAAMISET OVAT ZOOMISSA.
LINKKI ZOOMIIN ON CANVASISSA.
TÄRKEÄÄ:
VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI TOTEUTUKSELLA OSALLISTUMALLA ALOITUSKERRALLE ZOOMISSA KE 31.3. TAI ILMOITTAMALLA POISSAOLOSTA ALOITUSKERRALTA ETUKÄTEEN LEILA JAAKKOLALLE, leila.jaakkola@laurea.fi.
.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Canvas- työtilassa.
Ohjaus ja viestintä tapahtuu Zoom-tapaamisissa ja Canvasissa.
Opintojaksolla on kalenterivarauksena 5 etäopetuskertaa ja 2 tiimityöskentelykertaa.
Opintojakson tehtäviä työstetään tiimissä ja yksilötyönä näiden kertojen välillä.
Employer connections
Opintojaksolla tehdään projektityö opiskelijoiden muodostamissa tiimeissä: Tuotoksena on PESTEL- analyysi ja -raportti MaRaVA-alan toimintaympäristöstä yritykselle hyödynäten Palveluyrityksen lliketoiminta - markkinointin-opintojaksolla tuotettua liiketoimintasuunnitelmaa. Raportti kirjoitetaan tutkimuksellisen kirjoittamisen osaamista syventämällä.
Exam schedules
Opintojakson aikataulu ja työtilan perustiedot Canvasissa avautuvat ke 31.3..
Verkko-opetus- ja tiimityöskentekerrat ovat Tuudossa
International connections
Ei koske tätä opintojaksoa.
Completion alternatives
Ei koske tätä opintojaksoa.
Student workload
Keskimääräinen työmäärä/opiskelija (h) tehtävää kohden:
PESTEL-analyysi ja raportin kirjoittaminen 105 h
Itse- ja vertaisarviointi 10 h
Osallistuminen Zoom-tapaamisiin ja tiimityöskentykertoihin 20 h
Yhteensä 135 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 135 tuntia.
Content scheduling
MaRaVa-alalla keskeistä sisältöä:
- yrityksen makroympäristö ja PESTEL-viitekehys: taloudellinen ympäristö, ekologinen ympäristö, sosiaalinen ympäristö, teknologinen ympäristö, poliittiinen ympäristö ja lainsäädännöllinen ympäristö
- toimialat ja niiden muutostekijät sekä muutostekijöiden ennakointi Pestel-viitekehyksessä
Opintojakson muita käsiteitä:
- työlainsäädäntö, elintarvikelainsäädäntö, alkoholilainsäädäntö, ympäristölainsäädäntö ym.
- arvoketjut- ja verkostot
Evaluation scale
H-5
Further information
HUOMIO: VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI OPINTOJAKSOLLA OSALLISTUMALLA ENSIMMÄISELLE VERKKO-OPETUSKERRALLE KE 31.3. - ILMOITATHAN, JOS ET VOI OSALLISTUA.
TIIMIEN MUODOSTAMINEN ALOITETAAN 1. VERKKO-OPETUSKERRALLA.