Skip to main content

Usage of Wild Herbs in the Experience Economy (5cr)

Code: TO00BN16-3007

General information


Enrollment
25.11.2024 - 01.12.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2025 - 31.07.2025
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 30
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Teachers
Tuula Kuivanen
Anikó Lehtinen
Teacher in charge
Anikó Lehtinen
Study unit
TO00BN16

Learning outcomes

The student is able to
- recognize different wild herbs and be able to present information about these
- promote different ways to use wild herbs in the experience economy
- be able to implement marketing using wild herbs
- market and sell wild herb products to different experience consepts and to be able to execute different styles of wild herb recepies.

Teaching methods

Opintokurssi toteutetaan tiivisopintojaksona toukokuussa.

Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä, oluen, kombuchan, maustetun tisleen ja cocktailien tekoa villiyrteillä, aistinvarainen arviointi, villiyrttien säilöntä ja käsittely.

Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.

Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa.





Time and location

Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto.
Päivät:
13.5. klo 9-16
14.5. klo 9-16
21.5.klo 9-16
27.5. klo 9-16
3.6. klo 9.16

Learning materials and recommended literature

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus suomeksi
.
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.

Alternative completion methods of implementation

Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Co-operation with working life and/or RDI

Keruuagentuuri
BarLaurea
Ulkopuoliset asiantuntijat

Important dates

Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto.
Päivät:
13.5. klo 9-16
14.5. klo 9-16
21.5.klo 9-16
27.5. klo 9-16
3.6. klo 9.16

Forms of internationality

-

Student workload

Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Content and scheduling

Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa:
- Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa -
- Käytännössä valmistaa villiyrttiä sisältäviä ruoka- ja juomatuotteita.
- Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
- Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
- Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta



Further information

Alustava ohjelma:
(opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16):

Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana

Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi

Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla

Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat

Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail

Evaluation scale

H-5

Go back to top of page