Usage of Wild Herbs in the Experience Economy (5cr)
Code: TO00BN16-3007
General information
- Enrollment
- 25.11.2024 - 01.12.2024
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.01.2025 - 31.07.2025
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 30
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Learning outcomes
The student is able to
- recognize different wild herbs and be able to present information about these
- promote different ways to use wild herbs in the experience economy
- be able to implement marketing using wild herbs
- market and sell wild herb products to different experience consepts and to be able to execute different styles of wild herb recepies.
Teaching methods
Opintokurssi toteutetaan tiivisopintojaksona toukokuussa.
Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä, oluen, kombuchan, maustetun tisleen ja cocktailien tekoa villiyrteillä, aistinvarainen arviointi, villiyrttien säilöntä ja käsittely.
Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa.
Time and location
Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto.
Päivät:
13.5. klo 9-16
14.5. klo 9-16
21.5.klo 9-16
27.5. klo 9-16
3.6. klo 9.16
Learning materials and recommended literature
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus suomeksi
.
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.
Alternative completion methods of implementation
Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Co-operation with working life and/or RDI
Keruuagentuuri
BarLaurea
Ulkopuoliset asiantuntijat
Important dates
Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto.
Päivät:
13.5. klo 9-16
14.5. klo 9-16
21.5.klo 9-16
27.5. klo 9-16
3.6. klo 9.16
Forms of internationality
-
Student workload
Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Content and scheduling
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa:
- Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa -
- Käytännössä valmistaa villiyrttiä sisältäviä ruoka- ja juomatuotteita.
- Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
- Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
- Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta
Further information
Alustava ohjelma:
(opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16):
Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana
Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi
Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla
Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat
Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail
Evaluation scale
H-5