Kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi (5 op)
Toteutuksen tunnus: V1597-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
25.11.2019 - 01.12.2019
Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Tikkurila, sote
Toimipiste
Laurea Tikkurila
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Sosiaali- ja terveysalan johtaminen (SYV4), Laurea Tikkurila
Opettaja
- Päivi Immonen
Ryhmät
-
SYV420KJSosiaali- ja terveysalan johtaminen, yamk, K20, Tikkurila
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- soveltaa kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin kansallisia ja kansainvälisiä teoreettisia lähestymistapoja omassa toiminnassaan
- analysoida ja arvioida terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen yhteiskunnallisia kysymyksiä
- arvioida terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen eettisiä kysymyksiä
- luoda kestäviä ratkaisuja terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi
Toteutustapa
Yhteinen aloitus ja viruaaliosuus. Tarkennetaan opiskelijoiden kanssa yhdessä.
Ryhmä- ja yksilötyöskentelyä.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Anita Rubin. SSM tulevaisuudentutkimuksessa. https://tulevaisuus.fi/menetelmat/pehmea-systeemimetodologia-ssm/ssm-tulevaisuudentutkimuksessa
Lähteenoja, Berg & Korhonen-Kurki (2019) Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta / Kestävä kehitys vaatii tavoitteiden viemistä politiikan ytimeen https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2019-AK-246756.pdf
Hellström, Hämäläinen, Lahti & al (2014) Towards a Sustainable Well-being Society From Principles to Applications /Sitra https://media.sitra.fi/2017/06/19134752/Towards_a_Sustainable_Wellbeing_Society_2.pdf
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kirjalliset työt arvioidaan suhteessa opintojakson tavoitteiden saavuttamiseen asteikolla 1-5 tai hyväksytty/hylätty
V1597 Kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi 5 op
Opiskelija osaa
• soveltaa kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin kansallisia ja kansainvälisiä teoreettisia lähestymistapoja omassa toiminnassaan
• analysoida ja arvioida terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen yhteiskunnallisia kysymyksiä
• arvioida terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen eettisiä kysymyksiä
• luoda kestäviä ratkaisuja terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
ARVOSANA 1-2: Tietoperusta: Opiskelija osaa hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida opintojakson tavoitteista nousevaa tietoa laaja-alaisesti. Käyttää systemaattisesti asiantuntijuusalueen käsitteitä
Ongelmanratkaisu: Opiskelija osaa ratkaista ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja/tai innovaatiotoiminnassa
Kehittäminen: Opiskelija osaa tunnistaa ja analysoida kehittämiskohteita tietoperustaa hyödyntäen.
Viestintä: Opiskelija osaa viestiä selkeästi sekä suullisesti että kirjallisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
ARVOSANA 3-4: Tietoperusta: Opiskelija osaa hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida opintojakson tavoitteita tukevaa tietoa kriittisesti ja laaja-alaisesti sekä kotimaisia että kansainvälisiä tieteellisiä lähteitä hyödyntäen. Käyttää perustellusti asiantuntijuusalueen käsitteitä.
Ongelmanratkaisu: Opiskelija osaa ratkaista ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja /tai innovaatiotoiminnassa soveltamalla ja yhdistämällä eri alojen tietoja.
Kehittäminen: Opiskelija osaa luoda tavoitteellisia, perusteltuja kehittämissuunnitelmia ottaen yhteisön huomioon.
Viestintä: Opiskelija osaa viestiä asiantuntevasti, selkeästi ja johdonmukaisesti sekä suullisesti että kirjallisesti
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
ARVOSANA 5: Tietoperusta: Opiskelija osaa luoda opintojakson tavoitteista nousevan johdonmukaisen ja omaa ajattelua sisältävän tietoperustan hyödyntäen sekä kotimaisia että kansainvälisiä tieteellisiä lähteitä kriittisesti analysoiden.
Ongelmanratkaisu: Opiskelija osaa ratkaista vaativia ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja/tai innovaatiotoiminnassa, jossa luodaan uutta tietoa ja osaamista sekä soveltaa ja yhdistä eri alojen tietoja.
Kehittäminen: Opiskelija osaa tavoitteellisesti ja yhteisöllisesti kehittää osaamisalueen toimintaa.
Viestintä: Opiskelija osaa viestiä vakuuttavasti suullisesti ja kirjallisesti sekä alan- että alan ulkopuoliselle yleisölle.