Siirry suoraan sisältöön

Kosmetiikan säilyvyys (5 op)

Toteutuksen tunnus: V1591-SKV1811A

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.05.2018 - 31.05.2018

Ajoitus

28.08.2018 - 21.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Tikkurila, palvelu

Toimipiste

Laurea Tikkurila

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 45

Koulutus

  • Kauneudenhoitoalan koulutus (SKV2), Laurea Tikkurila

Opettaja

  • Satu Vuorela

Vastuuopettaja

Satu Vuorela

Ryhmät

  • SKV217SA
    Kauneudenhoitoalan koulutus, monimuotototeutus, S17, Tikkurila

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- perustella mikrobiologian merkityksen kosmetiikan valmistuksessa, säilytyksessä jakäytössä ja tunnistaa puutteellisen hygienian vaaroja kauneudenhoitoalan toimintaympäristöissä
- tunnistaa kosmetiikkatuotteen ainesosaluettelosta keskeiset mikrobiologiseen tai kemialliseen säilyvyyteen vaikuttavat ainesosat: säilöntäaineet ja antioksidantit
- kuvailla säilyvyyteen vaikuttavien ainesosien toimintaperiaatteita

Toteutustapa

Opintojaksolla käsitellään kosmetiikan mikrobiologista ja kemiallista säilyvyyttä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa erilaisilla säilyvyyttä lisäävillä aineosilla kuten säilöntäaineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi käydään läpi erilaisia säilyvyyteen vaikuttavien aineiden toimintaperiaatteita.
Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tukintosäännön mukaan.

Aika ja paikka

Opintojakso alkaa 28.8. Tentti on 4.12. Ajantasaiset kontaktit löytyvät Pakista.
Opintojakso toteutetaan Tikkurilan kampuksella.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali löytyy Optimasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä. Suurin osa opiskelusta suoritetaan verkko-opintoina.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakson aikataulu löytyy Optimasta.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu suurelta osin tenttiin. Lisäksi vaikuttaa tehtävien tekeminen aikataulussa ja tuntiaktiivisuus.