Kosmetiikan säilyvyys (5 op)
Toteutuksen tunnus: V1591-SKV1811A
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.05.2018 - 31.05.2018
Ajoitus
28.08.2018 - 21.12.2018
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Tikkurila, palvelu
Toimipiste
Laurea Tikkurila
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 45
Koulutus
- Kauneudenhoitoalan koulutus (SKV2), Laurea Tikkurila
Opettaja
- Satu Vuorela
Vastuuopettaja
Satu Vuorela
Ryhmät
-
SKV217SAKauneudenhoitoalan koulutus, monimuotototeutus, S17, Tikkurila
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- perustella mikrobiologian merkityksen kosmetiikan valmistuksessa, säilytyksessä jakäytössä ja tunnistaa puutteellisen hygienian vaaroja kauneudenhoitoalan toimintaympäristöissä
- tunnistaa kosmetiikkatuotteen ainesosaluettelosta keskeiset mikrobiologiseen tai kemialliseen säilyvyyteen vaikuttavat ainesosat: säilöntäaineet ja antioksidantit
- kuvailla säilyvyyteen vaikuttavien ainesosien toimintaperiaatteita
Toteutustapa
Opintojaksolla käsitellään kosmetiikan mikrobiologista ja kemiallista säilyvyyttä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa erilaisilla säilyvyyttä lisäävillä aineosilla kuten säilöntäaineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi käydään läpi erilaisia säilyvyyteen vaikuttavien aineiden toimintaperiaatteita.
Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tukintosäännön mukaan.
Aika ja paikka
Opintojakso alkaa 28.8. Tentti on 4.12. Ajantasaiset kontaktit löytyvät Pakista.
Opintojakso toteutetaan Tikkurilan kampuksella.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali löytyy Optimasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä. Suurin osa opiskelusta suoritetaan verkko-opintoina.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakson aikataulu löytyy Optimasta.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu suurelta osin tenttiin. Lisäksi vaikuttaa tehtävien tekeminen aikataulussa ja tuntiaktiivisuus.