Villiyrttien käyttö elämystaloudessa (5 op)
Toteutuksen tunnus: TO00BN16-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
30.03.2020 - 19.04.2020
Ajoitus
31.08.2020 - 04.09.2020
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Yhteinen
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Anikó Lehtinen
- Henry Lybäck
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Ryhmät
-
TOP219SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S19, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
- esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
- hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
- ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta
Toteutustapa
Tiiviskurssi, toteutetaan 31.8-4.9.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Optima-työtilassa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa maaliskuussa.
Kansainvälisyys toteutuksella
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
•Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
• Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
• Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Villiyrttitiedon referointi ja analysointi(yksilötehtävä): arviointi numeraalinen T1-K5 (H/0)(40%)
2. Projekti: Villiyrttien käyttö tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa -projekti (tiimitehtävä): arviointi T1 - K5 (40 %).
Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia. Arviointi T1-K5 (20%).
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Villiyrttitiedon perusteet ja yrttien tunnistus -tehtävä (yksilötehtävä): arviointi hyv/hyl (H/0)
2. Projekti: Villiyrttien käyttö tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa -projekti (tiimitehtävä): arviointi T1 - K5 (80 %)
Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Lisätiedot
Toteutetaan yhteistyössä 3AMKin kanssa (ks. 3amk.fi)