Siirry suoraan sisältöön

Elämyksellinen juomamaailma (5 op)

Toteutuksen tunnus: TO00BL82-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

26.11.2018 - 02.12.2018

Ajoitus

01.03.2019 - 31.05.2019

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, yhteinen

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 30

Koulutus

  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

Opettaja

  • Kaija Meriläinen
  • Anikó Lehtinen

Vastuuopettaja

Kaija Meriläinen

Ryhmät

  • TOP218SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S18, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

Toteutustapa

Opintojakson lähijaksot ovat maanantaisin (satunnaisesti myös muita viikonpäiviä). Osallistuminen lähitunneille on kaikille välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan TO00BL82-3001 Elämyksellinen juomamaailma.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Optima-työtilassa TO00BL82-3001 Elämyksellinen juomamaailma.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa TO00BL82-3001 Elämyksellinen juomamaailma. Työtila avautuu joulukuussa 2018.
1. lähiopetuskerta on 18.3. klo 9-12. Viimeinen lähiopetuskerta on 27.5. klo 9-12.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ravintolakonseptin luomisen ja sen mukaisen juomalistan suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen perusteluineen. Toteutetaan ryhmätyönä.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ryhmätehtävä (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa TO00BL82-3001 Elämyksellinen juomamaailma Optimassa.

TÄRKEÄÄ: maistelujen toteuttamiseksi opintojaksolta peritään 22,50€ materiaalimaksu, joka maksetaan opintotoimistoon ennen opintojekn alkamista. Tästä viestitään ennen opintojakson aloitusta.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein
Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: Juomalajit, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö,
baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi;

Lisätiedot

Toteutetaan 3AMK yhteistyössä (ks. 3amk.fi)