Yrittäjyys /verkkototeutus (5 op)
Toteutuksen tunnus: R0205-3009
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.04.2019 - 07.04.2019
Ajoitus
06.05.2019 - 07.07.2019
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea Otaniemi
Toimipiste
Laurea Otaniemi
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 80
Koulutus
- Sosionomikoulutus (SSG2), Laurea Otaniemi
Opettaja
- Teija Fontell
Vastuuopettaja
Teija Fontell
Ryhmät
-
SSG217KASosionomikoulutus, monimuotototeutus, K17, Otaniemi
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kehittää omia yrittäjyysominaisuuksiaan
- laatia toteutuskelpoisen liiketoimintasuunnitelman
- toimia asiakaslähtöisesti, vastuullisesti ja yrittäjämäisesti ottaen huomioon sosiaali- ja terveysalan erityispiirteet
- käyttää hyväksi taloudellista ja toiminnallista tulostietoa sekä tehdä näihin perustuvia kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja
Toteutustapa
Verkko-opiskelu
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tarvittavat oppimateriaalit opiskelija löytää verkosta
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojakson 2. oppimistehtävä on yrittäjän haastattelu. Valmistaudu tähän etsimällä jo etukäteen haastatteluusi sopivaa oman alasi yrittäjää
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1. tehtävä ajankäyttö yhteensä 1op.
2. tehtävä ajankäyttö yhteensä 2op.
3. tehtävä ajankäyttö yhteensä 2op.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksoon kuuluu yrittäjän haastattelu. Kannattaa siis jo hyvissä ajoin pohtia omia ammatillisia intressejä sekä tarkastella yrityksiä/yrittäjiä joiden toiminta kiinnostaa
Arviointiasteikko
H-5
Hylätty (0)
Kaikkia tehtäviä ei ole palautettu ajallaan. Tehtävät eivät vastaa tehtävänantoa. Tehtävien sisältö on olematon tai ylimalkainen
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Taso 1-2
OSAAMINEN: Suoriutuu opintojakson tehtävistä rutiininomaisesti ja ennalta opitusti. Osaaminen tilannekohtaista, (jäljittelevää) ja ammatillinen ymmärrys suppeaa
TIETÄMINEN: Osaa tunnistaa ja määritellä yrittäjyyteen ja hyvinvointialaan liittyvät ilmiöt ja peruskäsitteistön. Osaa kuvata oman toimintansa taloudelliset ja hyvinvointia lisäävät vaikutukset.
VERTAISPALAUTE: Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa. Tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Tasot 3-4
OSAAMINEN: Jäsentää yrittäjyyteen ja hyvinvointialaan liittyvien ilmiöiden ja käsitteiden väliset suhteet. Kykenee soveltamaan, selittämään ja vertailemaan oppimaansa sekä perustelemaan valintansa.
TIETÄMINEN: Rajaa ja pohtii tehtäviä. Hakee ydinkysymyksiin ratkaisuja ja valitsee eri vaihtoehdoista sopivimman. Osaa kuvata ja arvioida oman toimintansa /ideansa taloudellisia ja hyvinvointia lisääviä vaikutuksia.
VERTAISPALAUTE:
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että eri muiden näkökulmista. Osaa toimia vuorokaikutuksessa vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Taso 5
OSAAMINEN: Laaja-alainen, luova ja kehittävä ammatillinen osaaminen. Ymmärtää hyvinvointiyrittäjyyteen liittyviä monialaisia kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Kykenee yleistämään, analysoimaan ja yhdistämään omaa ammatillista osaamista yrittäjyyden kontekstiin.
TIETÄMINEN: Osaa hahmoittaa erilaisia yrittäjyyden toimintatapoja ja ratkaisuvaihtoehtoja. Ymmärtää toiminnan taloudelliset ja hyvinvointia edistävät vaikutukset ja osaa toimia myös niitä ennakoiden ideoida uutta.
VERTAISPALAUTE: Ymmärtää vertaispalautteen voiman ja toteuttaa palautetta systemaattisesti oman ja yhteisönsä ammatillisen kasvun välineenä. Osaa toimia (myös verkko-)yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti.
Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. Toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti yhteisön ja oman alan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen.
Lisätiedot
Opintojakson kolmatta tavoitetta on täsmennetty 1.9.2022 lisäyksellä "ottaen huomioon sosiaali- ja terveysalan erityispiirteet".