Siirry suoraan sisältöön

Svenska i vården (5 op)

Toteutuksen tunnus: R0197-3049

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

05.04.2021 - 11.04.2021

Ajoitus

03.05.2021 - 31.08.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Korkeakouluyksikkö W

Toimipiste

Laurea Verkkokampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 50

Koulutus

  • Terveydenhoitajakoulutus (STG2), Laurea Otaniemi

Opettaja

  • Helena Riihimäki

Vastuuopettaja

Helena Riihimäki

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti omassa työssään siten, että hän saavuttaa vähintään eurooppalaisen viitekehyksen mukaisen taitotason B1-2 ja saa merkinnän valtionhallinnon kielitutkinnon suorittamisesta.
- kehittää vuorovaikutus-, viestintä- , tiedonhaku- ja raportointitaitojaan ruotsin kielellä.

Toteutustapa

Luennot pidetään verkossa Zoomin välityksellä. Läsnäolovelvollisuus 75 %, sillä kurssin suullinen osuus suoritetaan pääosin luennoilla. Yhteensä 7 verkkoluentoa Zoomissa 1.5-31.8. 2021, iltaisin klo 17.00-19.00. Aloituskerta 3.5.klo 17.00.Kirjallinen tentti elokuussa kurssin lopussa, suulliset tentit erikseen sovittavina aikoina.

Oppimisalusta Canvas toimii opintojakson keskeisimpänä tiedotuksen ja viestinnän välineenä. Sieltä löydät tarkat tiedot kaikesta opintojaksoon liittyvästä kuten aikatauluista, ohjelmasta, tehtävistä sekä arvioinnista. Canvas avautuu ensimmäisellä lähiopetuskerralla.
Opettajaan saat parhaiten yhteyden sähköpostitse helena.riihimaki@laurea.fi

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali Canvasissa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa Linkistä.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Luentojen aikataulut löytyvät Pakista. Luennoilla on läsnäolovelvollisuus 75 %, sillä kurssin suullinen osuus suoritetaan pääosin luennoilla

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso on 5 opintopistettä eli n 5 x 27 =135 tuntia työtä. Tästä suurin osa on itsenäistä työskentelyä. Verkkoluentoja on n. 12 h , lisäksi suullinen ja kirjallinen tentti. Itsenäisen harjoittelun voi aloittaa jo ennen kurssin alkua esim katsomalla/kuuntelemalla/lukemalla uutisia, harjoittelemalla kielioppia jne.

Sisältö ja sen jaksotus

Sisältö ja sen jaksotus

Keskeinen sisältö:
Hoitoalan ruotsia: opiskelu, työ, sairaala, ammattinimikkeet, anatomia, ensiapu, sairaudet, lääkkeet, hoitotilanteet, ym. teemat.

Tarkempi jaksotus Canvasissa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”

Edeltävät opinnot: Hyväksytty lähtötasotesti TAI Hyväksytty suoritus Ruotsin perusviestinnän /Valmentava ruotsi -opinnoista tai vastaava muuten hankittu osaaminen. Mikäli edeltävyysehdot eivät täyty, ota yhteys opettajaan.

Opintototeutuksen laatua on arvioitu ja raportti itsearvioinnista löytyy Canvasista.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).

Opintojaksolla arvioidaan erikseen suullinen ja kirjallinen kielitaito. Tarkemmat tiedot valtakunnallisista korkeakoulujen ruotsin arviointiperusteista löydät Laurean Linkistä. Arvosanat 1-3 vastaavat tyydyttävää valtionhallinnon henkilöstöltä vaadittavaa kielitaitoa, arvosanat 4-5 hyvää kielitaitoa.

https://laureauas.sharepoint.com/sites/linkfi/opintojenkulku/opinnot/kielijaviestintaopinnot/Sivut/default.aspx

Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä siten, että hän saavuttaa vähintään eurooppalaisen viitekehyksen mukaisen taitotason B1.2. ja saa merkinnän valtionhallinnon kielitutkinnon suorittamisesta.

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

- Arviointikriteerit käydään läpi kurssin aikana

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

- Arviointikriteerit käydään läpi kurssin aikana

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

- Arviointikriteerit käydään läpi kurssin aikana

Lisätiedot

Opintojakso kuuluu pakollisena ydinopintoihin niille, joiden koulusivistyskieli on suomi. Opintojakson perusteella opiskelijalle tulee arviointi opintojaksoille 00634 Ruotsin kielen suullinen taito ja 00635 Ruotsin kielen kirjallinen taito sekä tutkintotodistuksen liitteeseen arviointi toisen kotimaisen kielen suullisesta ja kirjallisesta taidosta.

Aiempi opintojakso R0197 Svenska i Vården 5 op korvautuu uuden opetussuunnitelman opinnoilla. SH00BS92 Vårdsvenska 4op. Voit keskustella englannin opettajan kanssa mahdollisuudesta suorittaa opintojakso tätä laajempana lisätehtävin. Vaihtoehtoisesti voit tehdä opettajatuutori kanssa suunnitelman, miten korvaat opintopistevajeen siten, että ydinosaamisen laajuus opintopistemäärä täyttyy.