Tutkimus- ja kehittämismenetelmät (5 op)
Toteutuksen tunnus: R0184-HLA1811A
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.05.2018 - 31.05.2018
Ajoitus
10.09.2018 - 16.12.2018
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, liko
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Liiketalouden koulutus (HLA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Laura Salmi
Vastuuopettaja
Laura Salmi
Ryhmät
-
HLA217KALiiketalouden koulutus, monimuotototeutus, K17, Leppävaara
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- valita kehittämisprojektiinsa sopivat menetelmät ja perustella valintansa
- hankkia empiiristä aineistoa ja analysoida sitä
- tulkita empiirisiä tuloksia ja tehdä johtopäätöksiä niiden pohjalta
- tunnistaa tutkimus- ja kehittämistyön eettisen näkökulman
- arvioida tutkimuksen luotettavuutta ja pätevyyttä
- soveltaa tutkimusviestinnän periaatteita suullisesti ja kirjallisesti
- laatia ja tulkita tutkimus- ja kehittämisraportteja
Toteutustapa
Luennot, harjoitukset ja workshopit sekä niiden välissä tehtävät valmistelevat tai kertaavat tehtävät. Opintojaksolla on ennakkotehtävä joka tehdään ja palautetaan ennen opintojakson ensimmäistä tapaamista. Osallistuminen harjoituksiin ja workshoppeihin ei ole pakollista, mutta niissä puretaan tehtäviä sekä käsitellään tehtävien tekemistä tukevia aiheita. Puolet tapaamisista käytetään analyysimenetelmien harjoittelemiseen. Tapaamisiin osallistuminen helpottaa oleellisesti menetelmien omaksumista ja siten opintojakson tehtävien tekemistä.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Ennakkotehtävä julkaistaan ilmoittautumisten vahvistamisen jälkeen. Se on palautettava viimeistään 20.9. Palauttamalla ennakkotehtävän varmistaa paikkansa opintojaksolla. Opintojakson ensimmäinen tapaaminen on 1.10.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot, harjoitukset ja workshopit 20 h
Tehtävät 80 h
Muu (materiaaleihin tutustuminen ym.) 10 h
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tehtäviin, jotka arvioidaan asteikolla 1-5.