Siirry suoraan sisältöön

Restonomina nyt ja tulevaisuudessa (5 op)

Toteutuksen tunnus: R0172-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.05.2019 - 26.05.2019

Ajoitus

28.08.2019 - 31.12.2019

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea-ammattikorkeakoulu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara

Opettaja

  • Marjaana Salomaa
  • Kaija Meriläinen

Vastuuopettaja

Kaija Meriläinen

Ryhmät

  • MSA219SN
    Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutus, päivätoteutus, S19, Leppävaara

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata ja selittää toimialaa
- keskustella ja arvioida restonomin tulevaisuuden osaamista
- valita opintojakson käytyään oman täydentävien polun

Toteutustapa

Opinnot sijoittuvat opiskelijan ensimmäiseen kauteen
Opiskelija muodostaa peruskäsityksen toimialasta ja sen tehtävistä

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

ilmoitetaan Optimassa opintojen alkaessa

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaista suoritusta

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

työelämään tutustumisen tehtäviä
alan eri toiminnot
keskeiset toimialat
alan tulevaisuus
matkailu- ja tapahtumapalvelujen peruskäsitteet

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

ks. aikataulu

Kansainvälisyys toteutuksella

kv-vaihdot ja harjoittelut ja projektit osana restonomin koulutusta ja työelämää

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

7 opetuskertaa, ennakkotehtävä ennen jokaista verkkoluentoa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

hyväksytty/ hylätty
opintojakson suorittaakseen opiskelijan tulee osallistua tutustumiskäynteihin ja suorittaa opintojakson tehtävät (sisältäen kokoavan oppimispäiväkirjan)

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

VAATIVUUSTASO I
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
5 OSAA - käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita
tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti - toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden
3 OSAA - käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
H/1 OSAA -käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
-etsiä tietoa eri tietolähteistä
-raportoida
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta
-toimia ryhmän jäsenenä
-suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
-noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä