Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja tapahtumapalvelut (5 op)

Toteutuksen tunnus: ML00BJ53-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

24.05.2021 - 30.05.2021

Ajoitus

20.09.2021 - 01.12.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara

Opettaja

  • Marjaana Salomaa
  • Kaija Meriläinen

Vastuuopettaja

Marjaana Salomaa

Ryhmät

  • MSA221SN
    Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, päivätoteutus, S21, Leppävaara

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- muodostaa kokonaiskäsityksen matkailu- ja tapahtumapalveluista
- kuvata toimialan keskeiset käsitteet

Toteutustapa

Osittainen verkkototeutus. Läsnäoloa edellytetään verkkotehtävien ja harjoitusten käsittelyjen yhteydessä. Verkkoluennot ja lähgiopetuskerrat erikseen ilmoitettavana aikana.

Tämä on ensimmäisen vuoden pakollinen opintojakso restonomiopiskelijoille. Sisältö on sama kuin Restonomina nyt ja tulevaisuudessa -opintojaksolla.

Aika ja paikka

Erillisen aikataulun mukaan.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson pääteoksena ovat seuraavat teokset:

Matkailututkimuksen avainkäsitteet. 2017. Edelheim & Ilola (toim.) Lapland University Press.
Luvut 2-3, 7-11, 17
ja

Human Resource Management for the Event Industry
Lynn Van Der Wagen and Lauren White
Luvut 1-3

Opintojaksolla jaettava materiaali

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

N/A

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

-

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tehtävien palautusaikataulu julkaistaan opintojakson alussa.

Kansainvälisyys toteutuksella

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot
Yksilötehtävät
Verkkotentti
Ryhmätehtävä

Sisältö ja sen jaksotus

Opiskelija osaa
• muodostaa kokonaiskäsityksen matkailu- ja tapahtumapalveluista.
• kuvata toimialan keskeiset käsitteet.
Opintojaksolla käydään läpi sekä matkailupalveluiden että tapahtumapalveluiden peruskäsitteet. Pohditaan massaturismia ja massojen liikkeitä sekä mietitään sidosryhmiä sekä matkailupalveluiden että tapahtumapalveluiden näkökulmista.

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä on ensimmäisen vuoden pakollinen opintojakso restonomiopiskelijoille. Sisältö on sama kuin Restonomina nyt ja tulevaisuudessa -opintojaksolla.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Yksilötehtävät
Verkkotentti
Ryhmätehtävä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa:
• Käyttää keskeisiä/yksittäisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä osoittaa perehtyneensä tietoperustaan.
• Noudattaa sääntöjä ja ohjeita sekä perustella toimintaansa annetuilla ohjeilla.
• Toimia ohjattuna asianmukaisesti.
• Käyttää opittuja tekniikoita ja malleja.
• Ottaa toiminnassaan asiakkaat huomioon.
• Toimia ryhmän jäsenenä.
• Toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa:
• Käyttää systemaattisesti ammattikäsitteitä.
• Perustella, vertailla ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla.
• Selviytyä itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloisessakin toimintaympäristössä.
• Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.
• Toimia ammatillisesti asiakastilanteissa.
• Toimia ryhmässä tavoitesuhteisesti.
• Perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa:
• Käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
• Perustella toimintaa tutkitun tiedon avulla.
• Toimia itsenäisesti ja aloitteellisesti tavoitteiden suunnassa. Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, kehittämispainotteista, luovaa ja aktiivista.
• Valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa.
• Toimia asiakaslähtöisesti ja tilanteenmukaisesti.
• Edistää ryhmän toimintaa.
• Kriittisesti soveltaa ammattieettisiä periaatteita toiminnassaan.

Lisätiedot

Opintojaksosta ei ole enää toteutuksia. Se on korvattavissa opintojaksoilla ML00BW55 Matkailun perusteet 5 op ja ML00BW56 Tapahtumatuotannon perusteet 5 op.