Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemus hyvinvoinnin tukena (5 op)

Toteutuksen tunnus: G8291-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

23.11.2020 - 08.01.2021

Ajoitus

18.01.2021 - 31.07.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Korkeakouluyksikkö D, Otaniemi, sote

Toimipiste

Laurea Verkkokampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat

Opettaja

  • Tapani Risto

Vastuuopettaja

Tapani Risto

Ryhmät

  • TOS220SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S20, Terveys- ja hyvinvointialat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata ruuansulatusjärjestelmän perustoiminnot ja niiden säätelyn sekä fyysisen aktiivisuuden vaikutukset ravitsemukseen
- kuvata ja tunnistaa ravitsemuksen merkityksen eri-ikäisten ihmisten hyvinvoinnille
- arvioida asiakkaan kehon koostumusta ja tukea asiakkaan hyvinvointia edistäviä ravintotottumuksia
- suunnitella asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä fyysisen aktiivisuuden ja ravitsemuksen huomioivia toimintatapoja

Toteutustapa

Oppimistehtäviä kolmessa jaksossa: Ravitsemuksen fysiologia (2op), Ravitsemus- ja aktiivisuusarviointi (2op) ja kliinisen ravitsemuksen essee itselleen kiinnostavasta aihepiiristä (1op)

Aika ja paikka

Toteutuu kevään 2021 aikana - zoom-luentoja aiheista. Orientaatio, ravitsemusfysiologia (2 kpl), aktiivisuuden ja ravinnon arviointi (2 kpl). Tarvittaessa opintojen etenemistä tuoetaan zoom -luennoilla.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Ravitsemustiede -kirja (oppiportti)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Orientaatio välttämätön, muiden zoom-luentojen osuus ehdollinen.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Ilmoitetaan viestillä ennakkoon niille, jotka kurssille ovat ilmoittautuneet.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op:n toteutus, josta lunetoihin 10 - 15 h. Oppilaan työtä loput noin 120 h oppimistehtävien tekemisessä.

Sisältö ja sen jaksotus

1. Orientaatio
2. Ravitsemuksen fysiologia (2 zoom-lunetoa)
3. Aktiivisuuden- ja ravinnonarviointi (2 zoom-luentoa)

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssi on soveltavaa fysiologiaa.

Soveltuu lähinnä niille, joilla ravitsemus kuuluu terveysneuvonnan ja ohjaamisen alueeseen.

Hyvät tiedot elimistön perusfysiologiasta antavat riittävän pohjan onistua tämän opintokokonaisuuden itsenäiseen suorittamiseen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin oppimistehtävät arvioidaan hyväksytyiksi tai täydennettäviksi.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Oppimistehtävien kriteerit tulevat kunkin tehtävän osalta esiin opintojakson osa kerrallaan.

Lisätiedot

Opintojakso soveltuu kaikille terveysalan opiskelijoille, mutta tarjotaan ensisijaisesti fysioterapeuttiopiskelijoille.