Ravitsemus hyvinvoinnin tukena (5 op)
Toteutuksen tunnus: G8291-3008
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
23.11.2020 - 08.01.2021
Ajoitus
18.01.2021 - 31.07.2021
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Korkeakouluyksikkö D, Otaniemi, sote
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
Opettaja
- Tapani Risto
Vastuuopettaja
Tapani Risto
Ryhmät
-
TOS220SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S20, Terveys- ja hyvinvointialat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata ruuansulatusjärjestelmän perustoiminnot ja niiden säätelyn sekä fyysisen aktiivisuuden vaikutukset ravitsemukseen
- kuvata ja tunnistaa ravitsemuksen merkityksen eri-ikäisten ihmisten hyvinvoinnille
- arvioida asiakkaan kehon koostumusta ja tukea asiakkaan hyvinvointia edistäviä ravintotottumuksia
- suunnitella asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä fyysisen aktiivisuuden ja ravitsemuksen huomioivia toimintatapoja
Toteutustapa
Oppimistehtäviä kolmessa jaksossa: Ravitsemuksen fysiologia (2op), Ravitsemus- ja aktiivisuusarviointi (2op) ja kliinisen ravitsemuksen essee itselleen kiinnostavasta aihepiiristä (1op)
Aika ja paikka
Toteutuu kevään 2021 aikana - zoom-luentoja aiheista. Orientaatio, ravitsemusfysiologia (2 kpl), aktiivisuuden ja ravinnon arviointi (2 kpl). Tarvittaessa opintojen etenemistä tuoetaan zoom -luennoilla.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Ravitsemustiede -kirja (oppiportti)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Orientaatio välttämätön, muiden zoom-luentojen osuus ehdollinen.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Ilmoitetaan viestillä ennakkoon niille, jotka kurssille ovat ilmoittautuneet.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op:n toteutus, josta lunetoihin 10 - 15 h. Oppilaan työtä loput noin 120 h oppimistehtävien tekemisessä.
Sisältö ja sen jaksotus
1. Orientaatio
2. Ravitsemuksen fysiologia (2 zoom-lunetoa)
3. Aktiivisuuden- ja ravinnonarviointi (2 zoom-luentoa)
Lisätietoja opiskelijoille
Kurssi on soveltavaa fysiologiaa.
Soveltuu lähinnä niille, joilla ravitsemus kuuluu terveysneuvonnan ja ohjaamisen alueeseen.
Hyvät tiedot elimistön perusfysiologiasta antavat riittävän pohjan onistua tämän opintokokonaisuuden itsenäiseen suorittamiseen.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssin oppimistehtävät arvioidaan hyväksytyiksi tai täydennettäviksi.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Oppimistehtävien kriteerit tulevat kunkin tehtävän osalta esiin opintojakson osa kerrallaan.
Lisätiedot
Opintojakso soveltuu kaikille terveysalan opiskelijoille, mutta tarjotaan ensisijaisesti fysioterapeuttiopiskelijoille.