Siirry suoraan sisältöön

Omavalvonnalla turvallisuutta palveluelämyksiin (3 op)

Toteutuksen tunnus: AV00BR24-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.03.2021 - 12.03.2021

Ajoitus

12.04.2021 - 07.05.2021

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Korkeakouluyksikkö D /YAMK

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 40

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara

Opettaja

  • Mervi Niemelä

Vastuuopettaja

Mervi Niemelä

Toteutustapa

Kurssi toteutetaan kokonaan verkossa, opiskelu on aikaan ja paikkaan sitomatonta.

Aika ja paikka

Kurssi toteutetaan Canvas-alustalla 12.4.-7.5.2021 välisenä aikana.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

KURSSIN ENNAKKOMATERIAALI:

Toimialaraportit, Matkailu. 2019. Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 2019:3. TEM Toimialapalvelu.
Raportista luetaan sivut 7 – 21.

Elpyminen koronapandemiasta voi käynnistyä pian, mutta kriisin vaikutukset näkyvät vielä pitkään. 2020. Työ- ja elinkeinoministeriö.
Julkaisu luetaan kokonaan

Omavalvonnan periaatteet. 2020. Ruokavirasto.
Omavalvontaan liittyviä määritelmiä. 2020. Ruokavirasto.
Omavalvonnan rakenne. 2020. Ruokavirasto.

MUU MATERIAALI:
Ilmoitetaan kurssin aikana. Kurssin kaikki materiaali on sähköisessä muodossa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

-

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson työtila avautuu 12.4.2020 klo 8.00 ja sulkeutuu 7.5.2021 klo 16.00.

Kansainvälisyys toteutuksella

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssilla on viisi tehtävää. Kurssin materiaalien luku ja tehtävien teko kuormittaa opiskelijaa seuraavasti. Tuntimäärä on laskennallinen keskiarvo.

1a.) Toimialatuntemus- testi, 15h
1b.) Elämyksellisyys ja ravitsemistoiminta -testi, 5h
2.) Ravintolan omavalvonta -testi 18h
3.) Turvallinen ruoka ravintolassa -tehtävä, 15h
4.) Motivaatiovideo, 27h

Sisältö ja sen jaksotus

Kurssin osat ovat:

Kurssin esittely
1.) Matkailun ydinklusteri
2.) Omavalvonta
3.) Ruoan turvallisuus
4.) Motivaatiovideo

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso on restonomikoulutuksen valintaopintojakso.

Tarjoamme yhteensä 10 paikkaa restonomikoulutuksessamme valintaopintojakson suorittaneille:

Koulutukseen haetaan Opintopolun kautta hakuaikana 1.-12.3.202. Kaikki hakukelpoiset hakijat hyväksytään hakuajan päättymisen jälkeen opintojaksolle ja opintojaksolla kymmenen parhaiten suoriutunutta valitaan tutkinto-opiskelijoiksi syksyllä alkavaan koulutukseen.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojaksolla sovelletaan Laurean I-tason arviointikriteerejä.
Kriteerien pohjalta oppimistehtäviin ja kokonaisarviointiin on laadittu pisteytykset ja arviointikriteerit.

Valintaopintojakso maksimipistemäärä on 100 pistettä. Jotta hakija voi tulla valituksi tutkinto-opiskelijaksi hänen tulee valintaopintojaksosta saada vähintään 60 pistettä. Kaikki kolme tehtäväkokonaisuutta ja motivaatiovideo, viisi erillistä tehtävää, tulee olla tehtynä hyväksytysti. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen ja 10 parasta valitaan tutkinto-opiskelijoiksi syksyllä alkavaan restonomikoulutuksen päivätoteutukseen.

Hakijalla tulee olla toisen asteen tutkinto suoritettuna, jotta hän voi tulla valituksi tutkinto-opiskelijaksi.