Omavalvonnalla turvallisuutta palveluelämyksiin (3 op)
Toteutuksen tunnus: AV00BR24-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.03.2021 - 12.03.2021
Ajoitus
12.04.2021 - 07.05.2021
Opintopistemäärä
3 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Korkeakouluyksikkö D /YAMK
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 40
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Mervi Niemelä
Vastuuopettaja
Mervi Niemelä
Toteutustapa
Kurssi toteutetaan kokonaan verkossa, opiskelu on aikaan ja paikkaan sitomatonta.
Aika ja paikka
Kurssi toteutetaan Canvas-alustalla 12.4.-7.5.2021 välisenä aikana.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
KURSSIN ENNAKKOMATERIAALI:
Toimialaraportit, Matkailu. 2019. Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 2019:3. TEM Toimialapalvelu.
Raportista luetaan sivut 7 – 21.
Elpyminen koronapandemiasta voi käynnistyä pian, mutta kriisin vaikutukset näkyvät vielä pitkään. 2020. Työ- ja elinkeinoministeriö.
Julkaisu luetaan kokonaan
Omavalvonnan periaatteet. 2020. Ruokavirasto.
Omavalvontaan liittyviä määritelmiä. 2020. Ruokavirasto.
Omavalvonnan rakenne. 2020. Ruokavirasto.
MUU MATERIAALI:
Ilmoitetaan kurssin aikana. Kurssin kaikki materiaali on sähköisessä muodossa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
-
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson työtila avautuu 12.4.2020 klo 8.00 ja sulkeutuu 7.5.2021 klo 16.00.
Kansainvälisyys toteutuksella
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssilla on viisi tehtävää. Kurssin materiaalien luku ja tehtävien teko kuormittaa opiskelijaa seuraavasti. Tuntimäärä on laskennallinen keskiarvo.
1a.) Toimialatuntemus- testi, 15h
1b.) Elämyksellisyys ja ravitsemistoiminta -testi, 5h
2.) Ravintolan omavalvonta -testi 18h
3.) Turvallinen ruoka ravintolassa -tehtävä, 15h
4.) Motivaatiovideo, 27h
Sisältö ja sen jaksotus
Kurssin osat ovat:
Kurssin esittely
1.) Matkailun ydinklusteri
2.) Omavalvonta
3.) Ruoan turvallisuus
4.) Motivaatiovideo
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso on restonomikoulutuksen valintaopintojakso.
Tarjoamme yhteensä 10 paikkaa restonomikoulutuksessamme valintaopintojakson suorittaneille:
Koulutukseen haetaan Opintopolun kautta hakuaikana 1.-12.3.202. Kaikki hakukelpoiset hakijat hyväksytään hakuajan päättymisen jälkeen opintojaksolle ja opintojaksolla kymmenen parhaiten suoriutunutta valitaan tutkinto-opiskelijoiksi syksyllä alkavaan koulutukseen.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojaksolla sovelletaan Laurean I-tason arviointikriteerejä.
Kriteerien pohjalta oppimistehtäviin ja kokonaisarviointiin on laadittu pisteytykset ja arviointikriteerit.
Valintaopintojakso maksimipistemäärä on 100 pistettä. Jotta hakija voi tulla valituksi tutkinto-opiskelijaksi hänen tulee valintaopintojaksosta saada vähintään 60 pistettä. Kaikki kolme tehtäväkokonaisuutta ja motivaatiovideo, viisi erillistä tehtävää, tulee olla tehtynä hyväksytysti. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen ja 10 parasta valitaan tutkinto-opiskelijoiksi syksyllä alkavaan restonomikoulutuksen päivätoteutukseen.
Hakijalla tulee olla toisen asteen tutkinto suoritettuna, jotta hän voi tulla valituksi tutkinto-opiskelijaksi.