Laatu ravitsemispalveluissa (10 op)
Toteutuksen tunnus: A9467-MKA1811A
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.05.2018 - 31.05.2018
Ajoitus
27.08.2018 - 21.12.2018
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 40
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Leila Jaakkola
- Mervi Niemelä
Vastuuopettaja
Leila Jaakkola
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 1. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
MKA218KAMatkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, K18, Leppävaara
Pienryhmät
- Pienryhmä 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti
- toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
- toimia ja viestiä vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä
Toteutustapa
Opintojaksolla on 8 lähiopetuskertaa.
Opintojakson tarkka ohjelma tulee Optima-työtilaan.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen välillä.
Aika ja paikka
Opintojakso toteutetaan Leppävaaran kampuksella.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat Optima-työtilassa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei koske tätä opintojaksoa.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla tehdään yritysvierailu ja oppimistehtäviä hyödyntäen kohdeyrityksen ravitsemispalvelutoimintoja.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa. Työtila avautuu viikolla 35.
Opintojakson 1. lähiopetuskerta on viikolla 35 ma 27.8.2018.
Seuraavat lähiopetuskerrat ovat vkolla 37, 39, 41, 43, 45, 47 ja 49.
Kansainvälisyys toteutuksella
Ei tällä toteutuksella.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Osallistuminen lähikerroille 20 h
Tehtävien työstäminen itsenäisesti ja ryhmissä 250 h
Yhteensä 270 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen luokituksen ETCS-mitoituksen mukaan 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Sisällön jaksotus on Optima-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
•toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä.
Lisätietoja opiskelijoille
Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
HUOMIO:
VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI OPINTOJAKSOLLA OSALLISTUMALLA ENSIMMÄISELLE LÄHIOPETUSKERRALLE!
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
1) Erityisruokavaliot ja ravitsemustehtävä, paritehtävä, arviointi 1-5
2) Elintarviketieto-tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5
3) Elintarvikehygienia-tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5
4) Työsuojelu ja ergonomia-tehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1-5
5) Hygieniaosaamistesti, yksilötehtävä, arviointi H/0
6) Ravitsemuspassi, yksilötehtävä, arviointi H/0
7) Yritysvierailutehtävä, yksilötehtävä, arviointi H/0