Siirry suoraan sisältöön

Laatu ravitsemispalveluissa (10 op)

Toteutuksen tunnus: A9467-MKA1811A

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.05.2018 - 31.05.2018

Ajoitus

27.08.2018 - 21.12.2018

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 40

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara

Opettaja

  • Leila Jaakkola
  • Mervi Niemelä

Vastuuopettaja

Leila Jaakkola

Ajoitusryhmät

  • Pienryhmä 1 (Koko: 1. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • MKA218KA
    Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, K18, Leppävaara

Pienryhmät

  • Pienryhmä 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti
- toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
- toimia ja viestiä vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä

Toteutustapa

Opintojaksolla on 8 lähiopetuskertaa.
Opintojakson tarkka ohjelma tulee Optima-työtilaan.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen välillä.

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan Leppävaaran kampuksella.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat Optima-työtilassa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei koske tätä opintojaksoa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla tehdään yritysvierailu ja oppimistehtäviä hyödyntäen kohdeyrityksen ravitsemispalvelutoimintoja.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa. Työtila avautuu viikolla 35.
Opintojakson 1. lähiopetuskerta on viikolla 35 ma 27.8.2018.
Seuraavat lähiopetuskerrat ovat vkolla 37, 39, 41, 43, 45, 47 ja 49.

Kansainvälisyys toteutuksella

Ei tällä toteutuksella.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Osallistuminen lähikerroille 20 h
Tehtävien työstäminen itsenäisesti ja ryhmissä 250 h
Yhteensä 270 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen luokituksen ETCS-mitoituksen mukaan 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Sisällön jaksotus on Optima-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
•toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä.

Lisätietoja opiskelijoille

Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

HUOMIO:
VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI OPINTOJAKSOLLA OSALLISTUMALLA ENSIMMÄISELLE LÄHIOPETUSKERRALLE!

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

1) Erityisruokavaliot ja ravitsemustehtävä, paritehtävä, arviointi 1-5
2) Elintarviketieto-tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5
3) Elintarvikehygienia-tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5
4) Työsuojelu ja ergonomia-tehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1-5
5) Hygieniaosaamistesti, yksilötehtävä, arviointi H/0
6) Ravitsemuspassi, yksilötehtävä, arviointi H/0
7) Yritysvierailutehtävä, yksilötehtävä, arviointi H/0