Siirry suoraan sisältöön

Laatu ravitsemispalveluissa (10 op)

Toteutuksen tunnus: A9467-MKA1811

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.05.2018 - 31.05.2018

Ajoitus

24.08.2018 - 21.10.2018

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 30

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara

Opettaja

  • Leila Jaakkola
  • Tuula Kuivanen
  • Anikó Lehtinen
  • Henry Lybäck

Vastuuopettaja

Leila Jaakkola

Ajoitusryhmät

  • Ryhmä 1A (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Ryhmä 1B (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • MKA218SN
    Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S18, Leppävaara

Pienryhmät

  • Ryhmä 1A
  • Ryhmä 1B

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti
- toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
- toimia ja viestiä vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä

Toteutustapa

Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta keskiviikkoisin/torstaisin, satunnaisesti myös muita viikonpäiviä, ja
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.

Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan A9467/MKA1811 Laatu ravitsemispa.

Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Optimassa.

Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.

Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa.

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan Leppävaaran kampuksella.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat Optima-työtilassa A9467/MKA1811 Laatu ravitsemispal.

Harjoitteluvuoroihin liittyvää materiaalia on BarLaurea-työtilassa Optimassa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei koske tätä opintojaksoa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa ja tehdään yritysvierailu kahvikouluun Pauligille.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A0467/MKA1811 Laatu ravitsemispalv. Työtila avautuu pe 24.8.

Opintojakson aloitusinfo on pe 24.8. klo 14 - 16.

Harjoitteluvuorot BarLaureassa alkavat perehdytykselllä 27.8. ja 28.8.

1. lähiopetuskerta on 29.8./30.8.

Kansainvälisyys toteutuksella

Harjoitteluvuoroissa BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

BarLaurea-oppimisvuorot 23 x 7 tuntia = 161 tuntia
Lähiopetus 30 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 79 tuntia
Yhteensä 270 tuntia

Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Sisällön jaksotus on Optima-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
•toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä.

Lisätietoja opiskelijoille

Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9467/MKA1811 Laatu ravitsemispal-työtilassa Optimassa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

1) BarLaurea-harjoitteluvuorot, yksilötehtävä, arviointi 1 - 5
2) Erityisruokavaliot ja ravitsemustehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1 - 5
3) Elintarviketieto-tehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1-5
4) Palvelupolkutehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1-5
5) Työsuojelu ja ergonomia-tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5
6) Hygieniaosaamistesti, yksilötehtävä, arviointi H/0
7) Ravitsemuspassi, yksilötehtävä, arviointi H/0
8) Kokoava itsearviointi, yksilötehtävä, arviointi H/0