Siirry suoraan sisältöön

Laatu ravitsemispalveluissa (10 op)

Toteutuksen tunnus: A9467-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.05.2019 - 26.05.2019

Ajoitus

23.10.2019 - 22.12.2019

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

90 % Lähiopetus, 10 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea-ammattikorkeakoulu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 20

Koulutus

  • Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara

Opettaja

  • Leila Jaakkola
  • Tuula Kuivanen
  • Henry Lybäck
  • Anikó Lehtinen

Vastuuopettaja

Leila Jaakkola

Ajoitusryhmät

  • Ryhmä 2A (Koko: 10. Avoin AMK: 0.)
  • Ryhmä 2B (Koko: 10. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • MSA219SN
    Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutus, päivätoteutus, S19, Leppävaara

Pienryhmät

  • Ryhmä 2A
  • Ryhmä 2B

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti
- toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
- toimia ja viestiä vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä

Toteutustapa

Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta torstaisin, satunnaisesti myös muina viikonpäivinä, ja
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.
Teoria-aiheiden kontaktiopetus ja BarLaurea-oppimisvuorot tapahtuvat vuoroviikoin, joka toinen viikko on teoriaa ja joka toinen BarLaurea.oppimisvuoroja.
Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan A9467/3004 Laatu ravitsemispa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Optimassa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat Optima-työtilassa A9467/3004 Laatu ravitsemispal.
Harjoitteluvuoroihin liittyvää materiaalia on BarLaurea-työtilassa Optimassa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei koske tätä opintojaksoa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa ja tehdään yhteistyötä mm. Löfsbergin kahvipaahtimon kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A0467/3004 Laatu ravitsemispalv. Työtila avautuu ke 23.10.
Opintojakson aloitusinfo on ke 23.10.. klo 12.45 - 16.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa alkavat perehdytykselllä 28.10. ja 29.10.
1. lähiopetuskerta on ke 23.10.
Toteutus päättyy su 22.12.

Kansainvälisyys toteutuksella

Harjoitteluvuoroissa BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

BarLaurea-oppimisvuorot 24 x 7 tuntia = 168 tuntia
Lähiopetus 32 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 70 tuntia
Yhteensä 270 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Sisällön jaksotus on Optima-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
•toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä.

Lisätietoja opiskelijoille

Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso 1. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9467/3004 Laatu ravitsemispal-työtilassa Optimassa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso1. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti 1 - 5 tai hyv/hyl. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9467/3003 Laatu ravitsemispal-työtilassa Optimassa.
Tehtävät ja niiden arviointi:
1) BarLaurea-harjoitteluvuorot, yksilötehtävä, arviointi 1 - 5
2) Erityisruokavaliot ja ravitsemustehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1 - 5
3) Elintarviketieto-tehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1-5
4) Palvelupolkutehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1-5
5) Työsuojelu ja ergonomia-tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5
6) Hygieniaosaamistesti, yksilötehtävä, arviointi HYV/HYL
7) Ravitsemuspassi, yksilötehtävä, arviointi HYV/HYL
8) Kokoava itsearviointi, yksilötehtävä, arviointi HYV/HYL

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
-käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
-etsiä tietoa eri tietolähteistä
-raportoida
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta
Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
-toimia ryhmän jäsenenä
-suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
-noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Englanniksi

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan
Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden