Siirry suoraan sisältöön

Ruokatapahtuman toteuttaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: A9400-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.04.2019 - 07.04.2019

Ajoitus

02.05.2019 - 31.08.2019

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea-ammattikorkeakoulu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

Opettaja

  • Tuula Kuivanen
  • Anikó Lehtinen

Vastuuopettaja

Tuula Kuivanen

Ryhmät

  • TOP218SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S18, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kehittää ja toteuttaa ruokapalveluja sekä palveluprosesseja osana ruokatapahtumaa
- kehittää tuotetta tuotekehityksen avulla
- kehittää omia valmiuksiaan ruokatapahtuman organisoinnissa
- kehittää asiakaskokemusta osana ruokatapahtumaa

Sisältö

- Ruokatapahtuman tuottaminen palvelunmuotoiluprosessia hyödyntäen
- Tuotetestausasiakaskokemuksen tutkiminen palautteen avulla
- Ruokatapahtuman kuvaaminen sosiaalisen median avulla

Toteutustapa

Opintojakson lähijaksot ovat touko-kesä-elokuussa, jonka lisäksi ruokatapahtumaprojektin toteutus elokuussa. Osallistuminen lähitunneille on välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee A9400-TOA1721 Ruokatapahtuman toteuttaminen Optimaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja ruokatapahtumaprojektin avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.

Aika ja paikka

Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella, ruokatapahtumaprojekti muualla.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Optima-työtilassa A9400-TOA1721 Ruokatapahtuman toteuttaminen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Jaksolla toteutetaan ruokatapahtumaprojekti ryhmätyönä. Koulutuksessa myös yhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A9400-TOA1721 Ruokatapahtuman toteuttaminen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen sekä arviointi.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ruokatapahtuma (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edeyttää osallistumista ruokatapahtumaprojektiin.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa:
- Perustiedot miten ruokatapahtuma järjestetään
- Perustiedot tapahtumajärjestämisen laillisesta, käytännöllisestä ja ajankäytöllisestä toimimisesta
- Tunnistaa tapahtumanjärjestämisen riskikohdan ja niiden taustat
- Suunnitella tapahtuman järjestämiseen liittyvää kaupallista toimintaa
- ideoida, suunnitella ja kehittää kohderyhmälähtöisesti tapahtumiin liittyviä tuotteita ja kokonaisuuksia kaupallista tarkoitusta varten
- toimia vastuullisesti ruokatapahtuman järjestäjänä

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Alkavan tason arviointikriteerit

Esitietovaatimukset

Laatu ravitsemuspalveluissa