Ruokatapahtuman toteuttaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: A9400-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.04.2019 - 07.04.2019
Ajoitus
02.05.2019 - 31.08.2019
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea-ammattikorkeakoulu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Tuula Kuivanen
- Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Tuula Kuivanen
Ryhmät
-
TOP218SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S18, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kehittää ja toteuttaa ruokapalveluja sekä palveluprosesseja osana ruokatapahtumaa
- kehittää tuotetta tuotekehityksen avulla
- kehittää omia valmiuksiaan ruokatapahtuman organisoinnissa
- kehittää asiakaskokemusta osana ruokatapahtumaa
Sisältö
- Ruokatapahtuman tuottaminen palvelunmuotoiluprosessia hyödyntäen
- Tuotetestausasiakaskokemuksen tutkiminen palautteen avulla
- Ruokatapahtuman kuvaaminen sosiaalisen median avulla
Toteutustapa
Opintojakson lähijaksot ovat touko-kesä-elokuussa, jonka lisäksi ruokatapahtumaprojektin toteutus elokuussa. Osallistuminen lähitunneille on välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee A9400-TOA1721 Ruokatapahtuman toteuttaminen Optimaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja ruokatapahtumaprojektin avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.
Aika ja paikka
Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella, ruokatapahtumaprojekti muualla.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Optima-työtilassa A9400-TOA1721 Ruokatapahtuman toteuttaminen.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Jaksolla toteutetaan ruokatapahtumaprojekti ryhmätyönä. Koulutuksessa myös yhteistyötä alan toimijoiden kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A9400-TOA1721 Ruokatapahtuman toteuttaminen.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen sekä arviointi.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ruokatapahtuma (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edeyttää osallistumista ruokatapahtumaprojektiin.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa:
- Perustiedot miten ruokatapahtuma järjestetään
- Perustiedot tapahtumajärjestämisen laillisesta, käytännöllisestä ja ajankäytöllisestä toimimisesta
- Tunnistaa tapahtumanjärjestämisen riskikohdan ja niiden taustat
- Suunnitella tapahtuman järjestämiseen liittyvää kaupallista toimintaa
- ideoida, suunnitella ja kehittää kohderyhmälähtöisesti tapahtumiin liittyviä tuotteita ja kokonaisuuksia kaupallista tarkoitusta varten
- toimia vastuullisesti ruokatapahtuman järjestäjänä
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Alkavan tason arviointikriteerit
Esitietovaatimukset
Laatu ravitsemuspalveluissa