Terveyttä ruoasta (5 op)
Toteutuksen tunnus: A9222-TOP1811
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.05.2018 - 19.08.2018
Ajoitus
22.10.2018 - 21.12.2018
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 40
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Leila Jaakkola
Vastuuopettaja
Leila Jaakkola
Ryhmät
-
TOP218SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S18, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa ruokaan ja -palveluihin liittyvät riskit
- arvioida uusimpia ruokatrendejä
- toteuttaa ja kehittää terveellistä ja turvallista ruokatuotantoprosessia asiakaslähtöisesti
Toteutustapa
Opintojakso on täysin virtuaalinen ja ei sisällä kontaktikertoja.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Optima- työtilassa.
Ohjaus ja viestintä tapahtuu opintojakson Optima- työtilan kautta.
Tervetuloa opintojaksolle!
Aika ja paikka
Opintojakson Optima -työtila avataan opiskelijoille viikolla 43.
Opintojakso on täysin virtuaalinen.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaalina käytetään pääsääntöiseti ravitsemuskirjallisuutta, lisäksi hyödynnetään palvelun laatu- ja tutkimus- sekä kehittämismenetelmäkirjallisuutta.
Oppimateriaali ja lähteet ovat opintojakson Optima -työtilassa.
HUOMIO:
KIRJAA Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen M. 2015. RAVITSEMUSTAITO. Helsinki: SanomaPro.TARVITAAN JO HETI VIIKOLLA 43 ENSIMMÄISESSÄ TEHTÄVÄSSÄ. KIRJA KANNATTAA LAINATA LEPPÄVAARAN KAMPUSKIRJASTOSTA HETI OPINTOJAKSON ALKUUN. KIRJAA ON MYÖS OSASSA MUITA LAUREAN KAMPUSKIRJASTOJA.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei koske tätä opintojaksoa.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Palvelun kehittämistehtävä opiskelijan valitsemaan mara-alan yritykseen aiheena terveytta ruoasta.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Toteutus alkaa viikolla 43, jolloin Optima-työtila avautuu.
Kansainvälisyys toteutuksella
Ei ole tällä opintojaksolla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojaksolla on kolme tehtävää, ja kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina
1. Terveyttä edistävä ruoka ja ravitsemus- tehtävä 35 h
2. Ruokatrendit-tehtävä 45 h
3. Palvelun kehittämistehtävä 50 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 130 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
- terveytta edistävä ruoka ja ravitsemus: sekaruokavalio ja kasvisruokavalio
- ruokatrendit ja terveys: muotidieetit ja -elintarvikkeet
- palvelun kehittämistehtävä mara-alan yritykseen
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso on virtuaalitoteutus.
Suositus edeltävistä opinnoista:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot tai
- vastaava osaaminen.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Oppimistehtävien arvioinnissa käytetään yhteisiä valmistumisvaiheen opiskelijan osaamisen arviointikriteereitä.
Tehtävien arviointi:
1. Terveyttä edistävä ruoka ja ravitsemus- tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5
2. Ruokatrendit-tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5 sekä vertaisarviointi
3. Palvelun kehittämistehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa:
• Käyttää systemaattisesti ammattikäsitteitä.
• Osaa perustella ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla sekä tutkitun tiedon avulla.
• Toimii itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloisessakin toimintaympäristössä.
• Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.
• Toimia ja perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa:
• Käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
• Valitsee toimintatapoja tutkitun tiedon ja ohjeistuksen perusteella.
• Toimii systemaattisesti ja kriittisesti tavoitteiden suunnassa monimutkaisissa tilanteissa. Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, luovaa ja aktiivista.
• Osaa valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa.
• Soveltaa kriittisesti ammattieettisiä periaatteita toiminnassaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa:
• Käyttää asiantuntevasti ja laaja-alaisesti ammattikäsitteitä sekä hallitsee kokonaisuuksia.
• Kehittää toimintatapoja vertailemalla, yhdistelemällä ja valitsemalla tutkittua tietoa.
• Toimii aloitteellisesti ja innovatiivisesti tavoitteiden mukaan. Toiminta on pääsääntöisesti uutta luovaa, työelämää kehittävää ja selkeän ammatillista.
• Osaa valita, yhdistellä ja kehittää toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja.
• Soveltaa kriittisesti ammattieettisiä periaatteita monimutkaisissa ja ennakoimattomissa tilanteissa.