Siirry suoraan sisältöön

Terveyttä ruoasta (5 op)

Toteutuksen tunnus: A9222-TOP1811

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.05.2018 - 19.08.2018

Ajoitus

22.10.2018 - 21.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 40

Koulutus

  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

Opettaja

  • Leila Jaakkola

Vastuuopettaja

Leila Jaakkola

Ryhmät

  • TOP218SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S18, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa ruokaan ja -palveluihin liittyvät riskit
- arvioida uusimpia ruokatrendejä
- toteuttaa ja kehittää terveellistä ja turvallista ruokatuotantoprosessia asiakaslähtöisesti

Toteutustapa

Opintojakso on täysin virtuaalinen ja ei sisällä kontaktikertoja.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Optima- työtilassa.
Ohjaus ja viestintä tapahtuu opintojakson Optima- työtilan kautta.
Tervetuloa opintojaksolle!

Aika ja paikka

Opintojakson Optima -työtila avataan opiskelijoille viikolla 43.
Opintojakso on täysin virtuaalinen.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaalina käytetään pääsääntöiseti ravitsemuskirjallisuutta, lisäksi hyödynnetään palvelun laatu- ja tutkimus- sekä kehittämismenetelmäkirjallisuutta.
Oppimateriaali ja lähteet ovat opintojakson Optima -työtilassa.
HUOMIO:
KIRJAA Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen M. 2015. RAVITSEMUSTAITO. Helsinki: SanomaPro.TARVITAAN JO HETI VIIKOLLA 43 ENSIMMÄISESSÄ TEHTÄVÄSSÄ. KIRJA KANNATTAA LAINATA LEPPÄVAARAN KAMPUSKIRJASTOSTA HETI OPINTOJAKSON ALKUUN. KIRJAA ON MYÖS OSASSA MUITA LAUREAN KAMPUSKIRJASTOJA.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei koske tätä opintojaksoa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Palvelun kehittämistehtävä opiskelijan valitsemaan mara-alan yritykseen aiheena terveytta ruoasta.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Toteutus alkaa viikolla 43, jolloin Optima-työtila avautuu.

Kansainvälisyys toteutuksella

Ei ole tällä opintojaksolla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojaksolla on kolme tehtävää, ja kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina
1. Terveyttä edistävä ruoka ja ravitsemus- tehtävä 35 h
2. Ruokatrendit-tehtävä 45 h
3. Palvelun kehittämistehtävä 50 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 130 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

- terveytta edistävä ruoka ja ravitsemus: sekaruokavalio ja kasvisruokavalio
- ruokatrendit ja terveys: muotidieetit ja -elintarvikkeet
- palvelun kehittämistehtävä mara-alan yritykseen

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso on virtuaalitoteutus.
Suositus edeltävistä opinnoista:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot tai
- vastaava osaaminen.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimistehtävien arvioinnissa käytetään yhteisiä valmistumisvaiheen opiskelijan osaamisen arviointikriteereitä.
Tehtävien arviointi:
1. Terveyttä edistävä ruoka ja ravitsemus- tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5
2. Ruokatrendit-tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5 sekä vertaisarviointi
3. Palvelun kehittämistehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa:
• Käyttää systemaattisesti ammattikäsitteitä.
• Osaa perustella ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla sekä tutkitun tiedon avulla.
• Toimii itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloisessakin toimintaympäristössä.
• Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.
• Toimia ja perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa:
• Käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
• Valitsee toimintatapoja tutkitun tiedon ja ohjeistuksen perusteella.
• Toimii systemaattisesti ja kriittisesti tavoitteiden suunnassa monimutkaisissa tilanteissa. Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, luovaa ja aktiivista.
• Osaa valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa.
• Soveltaa kriittisesti ammattieettisiä periaatteita toiminnassaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa:
• Käyttää asiantuntevasti ja laaja-alaisesti ammattikäsitteitä sekä hallitsee kokonaisuuksia.
• Kehittää toimintatapoja vertailemalla, yhdistelemällä ja valitsemalla tutkittua tietoa.
• Toimii aloitteellisesti ja innovatiivisesti tavoitteiden mukaan. Toiminta on pääsääntöisesti uutta luovaa, työelämää kehittävää ja selkeän ammatillista.
• Osaa valita, yhdistellä ja kehittää toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja.
• Soveltaa kriittisesti ammattieettisiä periaatteita monimutkaisissa ja ennakoimattomissa tilanteissa.