Ruoka- ja juomakulttuuri (5 op)
Toteutuksen tunnus: A9221-TOP1811
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.05.2018 - 31.05.2018
Ajoitus
20.08.2018 - 21.12.2018
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Ryhmät
-
TOP218SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S18, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa:
- esitellä suomalaista ja eri maiden ruokakulttuuria
- tunnistaa erilaisia ruokatottumuksia sekä niiden taustaa
- suunnitella ja valita erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat ruoka- ja juomatarjoilut
- toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoilujen palveluprosesseissa
Toteutustapa
Opintojakson lähijaksot ovat maanantaisin, jonka lisäksi ruokaprojektin toteutus osana Olutexpoa 26-28.10. Osallistuminen lähitunneille on kaikille välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa 24.8.2018 lähtien.
Aika ja paikka
Lähijaksot toteutetaanLeppävaaran kampuksella, myös yritysvierailuja.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilassa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Jaksolla toteutetaan ruoka- ja juomakulttuuria koskeva projekti Olutexpon yhteydessä 26-18-10. ryhmätyönä. Koulutuksessa myös yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri. Työtila avautuu 24.8.
1. lähiopetuskerta on 3.9. klo 12:30 - 15. Viimeinen lähiopetuskerta on 29.10. klo 12.30-14.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Projekti: Olutexpo (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (50 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (50%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri-työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edeyttää osallistumista Olutexpo-ruokakokonaisuustapahtumaan.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
- perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- kertoa ruoka- ja juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- tunnistaa erityyppiset ruokakulttuurit, ruokatotumukset ja niidet taustat
- suunnitella ruoka- ja juomakultuurin liittyvää kaupallista toimintaa
- ideoida, suunnitella ja kehittää kohderyhmälähtöisesti ruoka- ju juomakulttuuriin liittyviä tuotteita ja kokonaisuuksia kaupallista tarkoitusta varten
- toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoiluiden palveluprosessissa
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
H-5