Siirry suoraan sisältöön

Ruoka- ja juomakulttuuri (5 op)

Toteutuksen tunnus: A9221-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.05.2019 - 26.05.2019

Ajoitus

18.09.2019 - 28.10.2019

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea-ammattikorkeakoulu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

Opettaja

  • Henry Lybäck
  • Anikó Lehtinen

Vastuuopettaja

Henry Lybäck

Ryhmät

  • TOP219SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S19, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- esitellä suomalaista ja eri maiden ruokakulttuuria
- tunnistaa erilaisia ruokatottumuksia sekä niiden taustaa
- suunnitella ja valita erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat ruoka- ja juomatarjoilut
- toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoilujen palveluprosesseissa

Toteutustapa

Opintojaksossa lähijaksoja, jonka lisäksi ruokaprojektin toteutus syksyllä 2019. Osallistuminen lähitunneille on kaikille välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee A9221-3001 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.

Aika ja paikka

Lähijaksot toteutetaanLeppävaaran kampuksella, myös yritysvierailuja. Ruokaprorojekti toteutetaan muualla.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson A9221-3001 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilassa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Jaksolla toteutetaan ruoka- ja juomakulttuuria koskeva projekti Viini, ruoka & hyvä elämä messuille ryhmätyönä. Koulutuksessa myös yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A9221-3001 Ruoka- ja juomakulttuuri.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Projekti: (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edellyttää osallistumista ruokaprojektiin.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
- kertoa ruoka- ja juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- tunnistaa erityyppiset ruokakulttuurit, ruokatotumukset ja niidet taustat
- kertoa ruuan ja juoman yhdistämisestä asiakaslähtöisesti ja kaupallista kulmaa hyödyntäen
- suunnitella ruoka- ja juomakultuurin liittyvää kaupallista toimintaa
- ideoida, suunnitella ja kehittää kohderyhmälähtöisesti ruoka- ju juomakulttuuriin liittyviä tuotteita ja kokonaisuuksia kaupallista tarkoitusta varten
- toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoiluiden palveluprosessissa