Siirry suoraan sisältöön

Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi (10 op)

Toteutuksen tunnus: A9220-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

03.02.2020 - 09.02.2020

Ajoitus

20.03.2020 - 29.05.2020

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

4 op

TKI-osuus

6 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 50

Koulutus

  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

Opettaja

  • Henry Lybäck
  • Anikó Lehtinen

Vastuuopettaja

Henry Lybäck

Ryhmät

  • TOP219SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S19, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja –konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti
- toteuttaa kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen

Toteutustapa

Projektitoimeksiantajan kanssa yhteistyössä tehtävä elämyksellisen tapahtuma, jossa suunnittelu, ideointi ja toteutus ovat tärkessä osassa.
Opintojakso tehdään yhteistyössä Sellon Markkinoinnin, BarLaurean ja Dietan.
Opintojakso huipentuu 15.5.-16.5.2020 Sellon Viaporin aukiolla järjestettävään Street Food Sello tapahtumaan, johon luodaan elämyksellinen tapahtuma.

Opintojakson työskentely pohjautuu yhteiskehittämiseen, jota tehdään tiimeissä viikoittain.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä.
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti.

-toteuttavat kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen.

Keskeinen sisältö
- kehittää toimeksiantajan kanssa erilaisia elämyksellisiä palveluita.

- elämyksellinen palvelu ja sen tuottamisessa tarvittavat menetelmät..

Aika ja paikka

Pääosin opintojakson opetus tapahtuu Leppävaaran kampuksella luokassa 234. Opintojakso alkaa 20.3. ja on perjantaisin klo 12:30-15:00..Opintojakso päättyy 18.5.. palautepäivään.

Lähitapaamisia on lähes joka viikko ja toimeksiantoa tehdään myös kampuksen ukopuolella yhteistyöyritysten kanssa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Elämystuottajan käsikirja
Lapin elämysteollisuus osaamiskeskus 2009.

Moniaistinen keittokirja
Hopia, A.& Ihanus S.
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen hallinnoima KUMURU-hanke 2014.

This is service design
Schneider, Jakob ; Stickdorn, Marc
BIS Publishers 2010.

The experience economy
Pine, B. Joseph ; Gilmore, James H.
Harvard Business Review Press 2011. Updated ed

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla toimitaan Sellon markkinoinnin Street Food tapahtumassa. Opintojakso pitää sisällään vierailuja messuilla ja asiantuntijaluentoja. Opintojaksolla toimitaan tiiviissä yhteistyössä Sellon ravintolatoiminnan kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Käydään läpi ensimmäisellä kontatikerralla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 opintipiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Tässä opintojaksolla on käytännön toteutus tärkeässä roolissa, josta kertyy osa opintojakson tunneista.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen:

Teoria ja vuorovaikutus 70 h
Oppaan tekeminen ja eri menetelmien käyttö 70 h
Esivalmistelut tapahtumaan 80 h
Street Food elämystapahtuman toteuttaminen 50 h

Lisätietoja opiskelijoille

Lisätietoja: Vastuuopettaja Henry Lybäck
henry.lyback@laurea.fi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointikriteerit ja arviointimenetelmät

- yleiset AMK-tutkinnon arviointikriteerit.
Opintojakson tehtävänannon mukainen arviointi.
Arviointikriteereinä ovat

33% Tiimityöskentely
33% Elämyskäsikirjan tuotos
33% Elämystapahtuman toteutus

Opintojakso arvioidaan arviointiasteikolla 1-5.
Hyväksytyn suorituksen edellytys on tekeminen aikataulussa siten, että niistä näkyy perehtyminen aiheeseen sekä oma/tiimin ajattelu ja kehittyminen.

Lisätiedot

Tilalle tulee opintojakso TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi kevätlukukaudesta 2023 alkaen.