Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi (10 op)
Toteutuksen tunnus: A9220-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
26.11.2018 - 09.12.2018
Ajoitus
01.03.2019 - 31.05.2019
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea-ammattikorkeakoulu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 35
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Anikó Lehtinen
- Henry Lybäck
Vastuuopettaja
Henry Lybäck
Ryhmät
-
TOP218SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S18, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja –konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti
- toteuttaa kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen
Toteutustapa
Projektitoimeksiantajan kanssa yhteistyössä tehtävä elämyksellisen tapahtuma, jossa suunnittelu, ideointi ja toteutus ovat tärkessä osassa.
Opintojakso tehdään yhteistyössä Sellon Markkinoinnin, Dietan ja Helsingki Distilleryn kanssa.
Opintojakso huipentuu 24.5.-26.5.2019 Sellon Viaporin aukiolla järjestettävään Street Food Sello tapahtumaan, johon luodaan elämyksellinen tapahtuma.
Opintojakson työskentely pohjautuu yhteiskehittämiseen, jota tehdään tiimeissä viikoittain.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä.
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti.
-toteuttavat kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen.
Keskeinen sisältö
- kehittää toimeksiantajan kanssa erilaisia elämyksellisiä palveluita.
- elämyksellinen palvelu ja sen tuottamisessa tarvittavat menetelmät..
Aika ja paikka
Pääosin opintojakson opetus tapahtuu Leppävaaran kampuksella luokassa 234. Opintojakso alkaa 8.3. ja on perjantaisin klo 12:30-15:00..Opintojakso päättyy 28.5. palautepäivään.
Lähitapaamisia on lähes joka viikko ja toimeksiantoa tehdään myös kampuksen ukopuolella yhteistyöyritysten kanssa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Elämystuottajan käsikirja
Lapin elämysteollisuus osaamiskeskus 2009.
Moniaistinen keittokirja
Hopia, A.& Ihanus S.
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen hallinnoima KUMURU-hanke 2014.
This is service design
Schneider, Jakob ; Stickdorn, Marc
BIS Publishers 2010.
The experience economy
Pine, B. Joseph ; Gilmore, James H.
Harvard Business Review Press 2011. Updated ed
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla toimitaan Sellon markkinoinnin, Dieta Oy:n ja käydään tutustumassa Helsinki Distillery Companyyn. Tulee myös muita yrityskontakteja.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Käydään läpi ensimmäisellä kontatikerralla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 opintipiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Tässä opintojaksolla on käytännön toteutus tärkeässä roolissa, josta kertyy osa opintojakson tunneista.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen:
Teoria ja vuorovaikutus 70 h
Oppaan tekeminen ja eri menetelmien käyttö 70 h
Esivalmistelut tapahtumaan 80 h
Street Food elämystapahtuman toteuttaminen 50 h
Lisätietoja opiskelijoille
Lisätietoja: Vastuuopettaja Henry Lybäck
henry.lyback@laurea.fi
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointikriteerit ja arviointimenetelmät
- yleiset AMK-tutkinnon arviointikriteerit.
Opintojakson tehtävänannon mukainen arviointi.
Arviointikriteereinä ovat
33% Tiimityöskentely
33% Elämyskäsikirjan tuotos
33% Elämystapahtuman toteutus
Opintojakso arvioidaan arviointiasteikolla 1-5.
Hyväksytyn suorituksen edellytys on tekeminen aikataulussa siten, että niistä näkyy perehtyminen aiheeseen sekä oma/tiimin ajattelu ja kehittyminen.
Lisätiedot
Tilalle tulee opintojakso TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi kevätlukukaudesta 2023 alkaen.