Siirry suoraan sisältöön

Palvelujärjestelmien kehittäminen (10 op)

Toteutuksen tunnus: A9146-MKA1812

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.05.2018 - 31.05.2018

Ajoitus

28.08.2018 - 21.12.2018

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara

Opettaja

  • Leila Jaakkola
  • Tuula Kuivanen
  • Anikó Lehtinen
  • Henry Lybäck

Vastuuopettaja

Henry Lybäck

Ajoitusryhmät

  • Ryhmä 2A (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Ryhmä 2B (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • MKA217SN
    Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S17, Leppävaara

Pienryhmät

  • Ryhmä 2A
  • Ryhmä 2B

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kehittää palveluprosesseja osana palvelujärjestelmää
- arvioida ja kehittää palvelutuotantoa
- suunnitella ja tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja
- toimia esimiehenä palvelutuotannossa

Toteutustapa

•kehittää palveluprosesseja osana palvelujärjestelmää
•arvioida ja kehittää palvelutuotantoa
•suunnitella ja tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja
•toimia esimiehenä palvelutuotannossa
Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta keskiviikkoisin/torstaisin, satunnaisesti myös muita viikonpäiviä, ja
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.
Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan A9146/MKA1812 Palvelujärjestelmien kehittäminen
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Optimassa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa.

Aika ja paikka

Vkot 43-51 22.10 - 21.12.2018
BarLaurea ravintolamaailma

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opetusmateriaali löytyy palvelujärjestelmien kehittäminen Optima-työtilassa ja käydään opiskelijoiden kanssa läpi ensimmäisellä teoriatunnilla.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

BarLaurea ja mukana olevat elintarvike-alan yritykset

Kansainvälisyys toteutuksella

BarLaurea on kansainvälinen oppimisympäristö.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

-10 op = 270 tuntia: BL-vuoroja 24 kpl X 7 tuntia = 168 tuntia lisäksi tähän tulee 2 Catering vuoro per opiskelija yht 182 h, jää 90 tuntia teoriaopintoihin.
Kun 2-3 BL-pv/vko, jää aikaa tiimissä tehdä teoriaopintoja, varsinkin jos rinnalla menee yksi verkko-opetus opintojakso. -
Lähiopetus ½ pv A:lle ke-pv ja ½ pv B:lle to-pv ½ pv -> on linjassa ½ pv lähiopetusta/vko ja 5 op teoriaopintoja konseptin kanssa

Lisätietoja opiskelijoille

Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9146/MKA1812 Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvosanan muodostuminen Opintopisteet painokerroin Arviointi
Laajuus
1 BarLaurea Käytäntö 4,00 0,40 1-5
2 Flow-teemavkon toteuttaminen ja raportointi 4,00 0,40 1-5
3 Omavalvonta 0,00 0,00 Hyv/hyl
4 Työturvallisuus 0,00 0,00 Hyv/hyl
5 Ravitsemus 0,00 0,00 Hyv/hyl
6 Ymäristöpassi 0,00 0,00 Hyv/hyl
7 Itse-arvioiniti 2,00 0,20 1-5

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9146/MKA1812 Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.

Lisätiedot

Viimeinen toteutus syyslukukaudella 2023. Mikäli opinto on suorittamatta tämän jälkeen, voit korvata sen opintojaksolla ML00BW67 Ravitsemispalveluprosessit 10 op edellyttäen, että et ole suorittanut vastaavaa opintoa.