Competence in Service Design (5 cr)
Code: A9529-3005
General information
Enrollment
25.11.2019 - 31.12.2019
Timing
01.01.2020 - 18.05.2020
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual proportion
3 op
RDI proportion
3 op
Mode of delivery
40 % Contact teaching, 60 % Distance learning
Unit
Korkeakouluyksikkö D /YAMK
Campus
Laurea Tikkurila
Teaching languages
- Finnish
Seats
25 - 35
Degree programmes
- Complementary competence, Master’s studies (TYJ), Generic Studies
Teachers
- Mikko Häkkinen
Groups
-
TYJ20KJTäydentävä osaaminen (yamk-tutkinto) K20, Yhteiset opinnot
Learning outcomes
Opiskelija osaa
- hahmottaa palvelumuotoilun mahdollisuudet oman alansa kehittämistyössä
- palvelumuotoilun peruskäsitteet, prosessin ja keskeiset menetelmät
- soveltaa palvelumuotoilun lähestymistapaa ja työkaluja palvelujen kehittämisessä
Teaching methods
Lähiopiskelu, itsenäinen opiskelu ja pienryhmässä tapahtuva opiskelu.
Location and time
Paikka: Tikkurilan kampus
Lähiopiskelupäivät ovat:
06.02.2020 09.00 - 16.30 B505-506
27.03.2020 09.00 - 16.30 B409
14.05.2020 09.00 - 16.30 B405
Learning materials and recommended literature
Opintojakson pääteos on:
Stickdorn, M. (2018). This is service design doing: Applying service design thinking in the real world : a practitioner's handbook (First Edition.). Sebastopol, CA: O'Reilly Media, Inc.
Muuta suositeltavaa kirjallisuutta:
(Viitetiedon jälkeen on merkintä E-kirja, jos teos on saatavana verkosta.)
Ahonen, T. (2017). Palvelumuotoilu sotessa: Palvelumuotoilun käsikirja sosiaali- ja terveysalan palvelujen kehittämiseen (2. painos.). [Espoo]: Tarja Ahonen.
Hiltunen,Piritta, k. (2017). Palvelusta tuotteeksi: Käsikirja palvelutuotteiden muotoiluun. Helsinki: Diakonia-ammattikorkeakoulu. E-kirja.
Jyrämä, A. & Mattelmäki, T. (2015). Palvelumuotoilu saapuu verkostojen kaupunkiin: Verkosto- ja muotoilunäkökulmia kaupungin palvelujen kehittämiseen. Helsinki: Aalto-yliopisto.
Manninen, K. & Ugas, O. (2012). Kasvunvara: Työkaluja parempaan palveluun. Helsinki : Vantaa: Sitra ; ProAgria keskusten liitto. E-kirja. https://media.sitra.fi/2017/02/26194723/Kasvunvara.pdf
Miettinen, S., Koivisto, M., Hämäläinen, K., Vilkka, H., Mattelmäki, T., Vaajakallio, K., Kristiina Vaahtojärvi. (2011). Palvelumuotoilu: Uusia menetelmiä käyttäjätiedon hankintaan ja hyödyntämiseen (2. p.). Helsinki: Teknologiainfo Teknova.
Moritz, S. (2005). Service design: Practical access to an evolving field. Köln: Köln International School of Design. E-kirja.
Stickdorn, M. (2018). This is service design doing: Applying service design thinking in the real world : a practitioner's handbook (First Edition.). Sebastopol, CA: O'Reilly Media, Inc.
Tuulaniemi, J. (2011). Palvelumuotoilu. Helsinki: Talentum.
Alternative completion methods of implementation
-
Co-operation with working life and/or RDI
Opintojaksolla toteutetaan palvelumuotoiluprosessi todellisessa työelämäympäristössä.
Forms of internationality
Opintojaksolla hyödynnetään laajasti kansainvälistä kirjallisuutta.
Students workload
Opiskelija kokonaistyömäärä on 135 tuntia.
Further information for students
Sopii kaikille YAMK-opiskelijoille täydentävän osaamisen opintoihin.
Grading scale
H-5
Evaluation methods and criteria
Opintojakso arvioidaan numeraalisesti.
Arvioinnissa käytetään Laurea-ammattikorkeakoulun yhteisiä YAMK-opintojaksojen arviointikriteerejä.
Evaluation criteria, fail (0)
Katso Laurean YAMK-opintojakson arviointikriteerit.
https://www.laurea.fi/dokumentit/Documents/YAMK_Osaamisen_arviointikriteerit_Laurea2011.pdf
Evaluation criteria, satisfactory (1-2)
Katso Laurean YAMK-opintojakson arviointikriteerit.
https://www.laurea.fi/dokumentit/Documents/YAMK_Osaamisen_arviointikriteerit_Laurea2011.pdf
Evaluation criteria, good (3-4)
Katso Laurean YAMK-opintojakson arviointikriteerit.
https://www.laurea.fi/dokumentit/Documents/YAMK_Osaamisen_arviointikriteerit_Laurea2011.pdf
Evaluation criteria, excellent (5)
Katso Laurean YAMK-opintojakson arviointikriteerit.
https://www.laurea.fi/dokumentit/Documents/YAMK_Osaamisen_arviointikriteerit_Laurea2011.pdf