•   Food and Beverages A9221-3004 19.09.2022-31.10.2022  5 credits  (TOP222SY) +-
    Learning outcomes of the course
    The student is able to:
    - introduce the food cultures of Finland and other countries
    - recognize different kinds of food habits and their background
    - plan and choose proper food and drink assortments for different kinds of events and purposes
    - act responsibly in food and drink service processes

    Teacher in charge

    Anikó Lehtinen

    Mode of delivery

    Face-to-face

    Learning materials and recommended literature

    Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri Canvas-työtilassa. (not translated)

    Teaching methods

    In the course of study, in addition to the implementation of the food project in the fall of 2022. Participation in the hours is essential for everyone. The schedule and content of contact instruction comes from A9221 Food and Drink Culture to Canvas Workspace.
    The course demonstrates the development of competencies through tasks and projects given. Tasks and study data with links and task recovery folders are in the Canvas workspace of the section.

    Evaluation methods and criteria

    Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
    - kertoa ruoka- ja juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
    - tunnistaa erityyppiset ruokakulttuurit, ruokatotumukset ja niidet taustat
    - kertoa ruuan ja juoman yhdistämisestä asiakaslähtöisesti ja kaupallista kulmaa hyödyntäen
    - suunnitella ruoka- ja juomakultuurin liittyvää kaupallista toimintaa
    - ideoida, suunnitella ja kehittää kohderyhmälähtöisesti ruoka- ju juomakulttuuriin liittyviä tuotteita ja kokonaisuuksia kaupallista tarkoitusta varten
    - toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoiluiden palveluprosessissa


    1. Projekti: (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
    2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
    3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia. (not translated)

    Language of instruction
    • Finnish
    Timing

    19.09.2022 - 31.10.2022

    Enrollment period

    23.05.2022 - 29.05.2022

    Group(s)
    • TOP222SY
    Seats

    20 - 40

    Unit

    Laurea Leppävaara, service

    Teacher(s)

    Anikó Lehtinen, Henry Lybäck

    Further information for students

    Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
    Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
    Opintojakson suoritus edellyttää osallistumista ruokaprojektiin. (not translated)

    Programme(s)

    Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

    Campus

    Laurea Leppävaara

    RDI portion

    1 credits

    Evaluation scale

    H-5

    Alternative completion methods

    Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja. (not translated)

    Co-operation with working life and/or RDI

    Jaksolla toteutetaan ruoka- ja juomakulttuuria koskeva projekti toimeksiantajan kanssa. Koulutuksessa yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa. (not translated)

    Important dates

    Opintojakson ohjelma tarkempi aikataulu päivittyy Canvas työtilassa Ruoka- ja juomakulttuuri.
    Opintojakson teoriatunnit ovat perjantaisin 23.9. alkaen.
    Toimeksiantajan projektin täydentyessä ilmoitetaan toteutettavan tapahtuman aika ja paikka tarkemmin. (not translated)

    Students workload

    Lähiopetus 20 tuntia
    Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen.
    Yhteensä 133,5 tuntia
    Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia. (not translated)

    Content and scheduling

    Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
    1. Projekti: (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
    2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
    3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia. (not translated)

    Location and time

    Study unit will be carried out on the Leppävaara campus. Business visits and the food project is carried out elsewhere.

    Evaluation criteria
    Satisfactory

    Saavuttaa kohteena olevat tulokset, mutta tarvitsee työskentelyssään runsaasti tukea. Oppimisprosessi on katkonainen ja syntyneet tuotokset niukkoja ja heikosti perusteltuja. Työskentelee tiimissä seurailijana. Käyttää keskeisiä/yksittäisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä osoittaa perehtyneensä tietoperustaan. Toimii turvallisesti, joskin toiminta usein kaavamaista/kokeilevaa/hapuilevaa/omalähtöistä. Noudattaa sääntöjä ja ohjeita sekä perustelee toimintaansa annetuilla ohjeilla. Toimii ohjattuna asianmukaisesti. Käyttää opittuja tekniikoita ja malleja. Ottaa toiminnassaan asiakkaat huomioon. Toimii ammattieettisten periaatteiden mukaisesti. (not translated)

    Good

    Työskentely moitteetonta ja saavuttaa toiminnallaan asetetut tavoitteet. Tuotokset tavanomaisia, osin ohuesti perusteltuja. Hallinnoi omaa oppimisprosessiaan, hoitaa sovitusti tehtävänsä tiimissä. Perustelee, vertailee, analysoi toimintaansa yleisillä ohjeilla. Selviytyy itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloisessakin toimintaympäristössä. Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.Toimii ammatillisesti asiakastilanteissa. Toimii ryhmässä tavoitesuhteisesti. Perustelee toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti. (not translated)

    Excellent

    Työskentelee innovatiivisesti, kriittisesti ja tuottavasti suhteessa osaamisen kehittämisen kriteereihin. Hallitsee moitteettomasti omaa oppimisprosessiaan tiimissä. Käyttää asiantuntevasti ja systemaattisesti ammattikäsitteitä. Perustelee toimintaa tutkitun tiedon avulla. Toiminta on joustavaa, järjestelmällistä, kehittämispainotteista, luovaa ja aktiivista. Valitsee toimintaan soveltuvia tekniikoita, malleja ja perustelee valintansa. Toimii asiakaslähtöisesti ja tilanteenmukaisesti. Edistää ryhmän toimintaa. Kriittisesti soveltaa ammattieettisiä periaatteita toiminnassaan (not translated)