Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S25, Leppävaara: PRA225SN
Opetussuunnitelman tunnus: PRA225SN
Kuvaus
Tutkinto rakentuu ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opintokokonaisuuksista eli moduuleista. Moduulin tavoitteissa kuvataan koko opintokokonaisuuden tavoitteet. Ydinosaaminen muodostaa tutkinnon osaamisen perustan ja varmistaa alan asiantuntijuuden. Täydentävä osaaminen syventää tai laajentaa osaamista ja antaa opiskelijalle mahdollisuuden yksilöllisen tutkinnon rakentamiseen. Opetussuunnitelman kuvaus, jossa on kerrottu mm. koulutuksesta, tutkintorakenteesta ja arvioinnista, on liitteenä.
Opetussuunnitelmassa on esitetty opintotarjonta opintojen aloittamishetken mukaiseen tilanteeseen perustuen.
Huomaathan, että voimassa olevat täydentävän osaamisen opinnot on esitetty lukuvuosikohtaisissa erillisissä täydentävän osaamisen opetussuunnitelmissa. Muutoksia opinnoissa ei päivitetä koulutuksen aloitusryhmäkohtaiseen opetussuunnitelmaan.
Alustava opintotarjonta seuraavalle vuodelle julkaistaan aina syyskuun alussa. Toteutussuunnitelmat täydennetään opettajien toimesta siten, että ne ovat luettavissa noin kaksi viikkoa ennen kuin toteutukselle ilmoittautuminen alkaa. Toteutussuunnitelmissa kuvataan tarkemmin opintojen toteutustapa, kuten tarkennetut sisällöt, arviointikriteerit ja -menetelmät sekä toteutusaikataulu ja opetuskieli.
Opetussuunnitelmaa kehitetään vuosittain. Mikäli et opiskele oman ryhmäsi tahdissa, selvitä mahdolliset HOPSisi päivittämistarpeet muutosten huomioimiseksi.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2025-2026 | 2026-2027 | 2027-2028 | 2028-2029 |
Syksy
2025 |
Kevät
2026 |
Syksy
2026 |
Kevät
2027 |
Syksy
2027 |
Kevät
2028 |
Syksy
2028 |
1. / 2025 | 2. / 2026 | 1. / 2026 | 2. / 2027 | 1. / 2027 | 2. / 2028 | 1. / 2028 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
PRA225SN-1001 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 170) |
170 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1002 |
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA
(Valitaan kaikki) |
35 | ||||||||||||||||||
ML00BW54 | Asiakaslähtöisyys palveluissa | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW55 | Matkailun perusteet | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW56 | Tapahtumatuotannon perusteet | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW57 | Ruoka- ja juomaelämysosaaminen | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BZ28 | Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset | 0 | ||||||||||||||||||
ML00BZ27 | Hygieniapassi | 0 | ||||||||||||||||||
ML00BW59 | Ravitsemispalveluiden perusteet | 10 | ||||||||||||||||||
ML00BY86 | Serviceinriktad svenska | 5 | ||||||||||||||||||
YY00BZ26 | Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1003 |
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA
(Valitaan kaikki) |
40 | ||||||||||||||||||
ML00BW60 | Liiketoiminta ja yrittäjyys | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW61 | Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet | 10 | ||||||||||||||||||
R0217 | Corporate Social Responsibility | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW65 | Työyhteisötaidot ja johtaminen | 10 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1004 |
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||||
ML00BW62 | Liiketoiminnan kehittäminen | 10 | ||||||||||||||||||
HL00BQ81 | Digital Marketing and Sales | 10 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1005 |
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA
(Valitaan kaikki) |
35 | ||||||||||||||||||
ML00BW66 | Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW67 | Ravitsemispalveluprosessit | 10 | ||||||||||||||||||
ML00BW68 | Palvelumuotoilua käytännössä | 10 | ||||||||||||||||||
ML00BY87 | Intercultural Approach to Futures Thinking in English | 10 | ||||||||||||||||||
YY00BZ25 | Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1006 |
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||
R0003 | Harjoittelu 1 | 15 | ||||||||||||||||||
R0004 | Harjoittelu 2 | 15 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1007 |
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||
YY00BW72 | Projektinhallinta ja viestintä | 5 | ||||||||||||||||||
YY00CA29 | Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät | 5 | ||||||||||||||||||
R0045 | Opinnäytetyö | 15 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1008 |
Asiantuntijuuden kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||
YY00CC55 | Osaamisidentiteettiä rakentamassa | 2 | ||||||||||||||||||
YY00CC56 | Osaajana kehittyminen | 2 | ||||||||||||||||||
YY00CC57 | Tulevaisuusorientoitunut työelämäosaaja | 1 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1009 |
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 40) |
40 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1010 |
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 | ||||||||||||||||||
TO00BX18 | Tapahtumaprojekti | 10 | ||||||||||||||||||
TO00BN92 | Tapahtumamuotoilu | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX27 | Vastuullisuus tapahtumamatkailussa | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BU89 | Trendit ja tapahtumien tulevaisuus | 5 | ||||||||||||||||||
TO00CC88 | Tapahtumaturvallisuus | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX26 | Business events (BE) elämyksenä | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX28 | Tapahtumatuotannon erityisalat | 5 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1011 |
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 | ||||||||||||||||||
TO00BL82 | Elämyksellinen juomamaailma | 5 | ||||||||||||||||||
A9221 | Ruoka- ja juomakulttuuri | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX19 | Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi | 10 | ||||||||||||||||||
A9222 | Terveyttä ruoasta | 5 | ||||||||||||||||||
R0382 | Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX22 | Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX21 | Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BN16 | Villiyrttien käyttö elämystaloudessa | 5 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1012 |
MATKAILULIIKETOIMINTA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 | ||||||||||||||||||
TO00BX31 | Majoitusliiketoiminnan johtaminen | 10 | ||||||||||||||||||
TO00BX32 | Matkailumarkkinointi | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX33 | Special interest -matkailu | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX05 | Liiketoiminta matkailukohteessa | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX34 | Matkailun tiekartta tulevaisuuteen | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX35 | Kansainvälinen matkailuprojekti | 5 - 10 | ||||||||||||||||||
TO00BX24 | Ruoka- ja juomamatkailu | 5 | ||||||||||||||||||
PRA225SN-1013 |
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60) |
0 - 60 | ||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 62 | 67 | 51 | 0 | 31 | 31 | 41 | 26 | 43 | 8 | 0 | 31 | 31 | 41 | 26 | 43 | 8 | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Opintotyypit
Moduulin tyyppi
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
PRA225SN-1001 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 170) |
170 |
PRA225SN-1002 |
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA
(Valitaan kaikki) |
35 |
ML00BW54 | Asiakaslähtöisyys palveluissa | 5 |
ML00BW55 | Matkailun perusteet | 5 |
ML00BW56 | Tapahtumatuotannon perusteet | 5 |
ML00BW57 | Ruoka- ja juomaelämysosaaminen | 5 |
ML00BZ28 | Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset | 0 |
ML00BZ27 | Hygieniapassi | 0 |
ML00BW59 | Ravitsemispalveluiden perusteet | 10 |
ML00BY86 | Serviceinriktad svenska | 5 |
YY00BZ26 | Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 |
PRA225SN-1003 |
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA
(Valitaan kaikki) |
40 |
ML00BW60 | Liiketoiminta ja yrittäjyys | 5 |
ML00BW61 | Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet | 10 |
R0217 | Corporate Social Responsibility | 5 |
ML00BW65 | Työyhteisötaidot ja johtaminen | 10 |
PRA225SN-1004 |
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
ML00BW62 | Liiketoiminnan kehittäminen | 10 |
HL00BQ81 | Digital Marketing and Sales | 10 |
PRA225SN-1005 |
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA
(Valitaan kaikki) |
35 |
ML00BW66 | Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet | 5 |
ML00BW67 | Ravitsemispalveluprosessit | 10 |
ML00BW68 | Palvelumuotoilua käytännössä | 10 |
ML00BY87 | Intercultural Approach to Futures Thinking in English | 10 |
YY00BZ25 | Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 |
PRA225SN-1006 |
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ
(Valitaan kaikki) |
30 |
R0003 | Harjoittelu 1 | 15 |
R0004 | Harjoittelu 2 | 15 |
PRA225SN-1007 |
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA
(Valitaan kaikki) |
30 |
YY00BW72 | Projektinhallinta ja viestintä | 5 |
YY00CA29 | Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät | 5 |
R0045 | Opinnäytetyö | 15 |
PRA225SN-1008 |
Asiantuntijuuden kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
YY00CC55 | Osaamisidentiteettiä rakentamassa | 2 |
YY00CC56 | Osaajana kehittyminen | 2 |
YY00CC57 | Tulevaisuusorientoitunut työelämäosaaja | 1 |
PRA225SN-1009 |
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 40) |
40 |
PRA225SN-1010 |
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 |
TO00BX18 | Tapahtumaprojekti | 10 |
TO00BN92 | Tapahtumamuotoilu | 5 |
TO00BX27 | Vastuullisuus tapahtumamatkailussa | 5 |
TO00BU89 | Trendit ja tapahtumien tulevaisuus | 5 |
TO00CC88 | Tapahtumaturvallisuus | 5 |
TO00BX26 | Business events (BE) elämyksenä | 5 |
TO00BX28 | Tapahtumatuotannon erityisalat | 5 |
PRA225SN-1011 |
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 |
TO00BL82 | Elämyksellinen juomamaailma | 5 |
A9221 | Ruoka- ja juomakulttuuri | 5 |
TO00BX19 | Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi | 10 |
A9222 | Terveyttä ruoasta | 5 |
R0382 | Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus | 5 |
TO00BX22 | Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen | 5 |
TO00BX21 | Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys | 5 |
TO00BN16 | Villiyrttien käyttö elämystaloudessa | 5 |
PRA225SN-1012 |
MATKAILULIIKETOIMINTA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 |
TO00BX31 | Majoitusliiketoiminnan johtaminen | 10 |
TO00BX32 | Matkailumarkkinointi | 5 |
TO00BX33 | Special interest -matkailu | 5 |
TO00BX05 | Liiketoiminta matkailukohteessa | 5 |
TO00BX34 | Matkailun tiekartta tulevaisuuteen | 5 |
TO00BX35 | Kansainvälinen matkailuprojekti | 5 - 10 |
TO00BX24 | Ruoka- ja juomamatkailu | 5 |
PRA225SN-1013 |
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60) |
0 - 60 |